Zo vind je de beste fauteuil

Zo vind je de perfecte fauteuil

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Wanneer we een woonkamer inrichten, denken we vaak als eerste aan een comfortabel bankstel, een bijpassende salontafel en misschien een mooi dressoir. Maar een fauteuil kan ook een stijlvolle toevoeging zijn in de woonkamer. De stoel geeft de ruimte namelijk net wat extra’s en is niet zo groot. Hierdoor is een fauteuil gemakkelijk te plaatsen. Maar hoe vind je nu de perfecte fauteuil voor in de woonkamer?

Waar ga je de fauteuil voor gebruiken?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is: waar ga je de stoel precies voor gebruiken? Wanneer je er het liefst elke dag een goed boek in wilt lezen, zal de stoel aan andere eisen moeten voldoen dan wanneer de stoel voornamelijk gebruikt wordt voor visite. En zoek je een fauteuil waar je lekker in kunt hangen of liever eentje waar je met een goede houding in kunt zitten? Deze keuze bepaalt het design van de stoel, maar ook zeker het zitcomfort. Bedenk daarom goed wat jij belangrijk vind.

Fauteuil: wat is de functie van de stoel?

Welke fauteuil past bij je interieur?

Wanneer je een goed beeld hebt van de gewenste functie van de stoel is het tijd om te kijken naar het design. Het is natuurlijk het leukste wanneer de stoel goed bij de rest van het interieur past. Wil je een moderne designstoel? Of juist een klassieker ogende fauteuil? Wanneer je ook op zoek gaat naar een bankstel is het vaak mogelijk om meteen een bijpassende stoel te kopen. Of ga juist voor een andere fauteuil en zorg hiermee voor een spannend contrast in de woonkamer!

Fauteuil: passend bij de rest van het interieur

Test de stoel in de winkel uit

Op internet zijn veel website te vinden waar je binnen een paar minuten jouw gewenste fauteuil kunt kopen. Dat is natuurlijk erg handig, maar het is beter om een dagje erop uit te gaan en stoelen te testen. Op deze manier weet je zeker dat je een stoel koopt die aan al jouw wensen voldoet. Het is namelijk zonde wanneer je internetbestelling toch niet helemaal is zoals je in gedachte had. Vaak is de kleur namelijk anders dan op de foto of is de fauteuil toch nét niet jouw ding. In de winkel heb je meteen een goed beeld van de stoel.

Fauteuil testzitten

Kies de stoel die het beste bij je wensen past

Het belangrijkste bij de keuze voor een mooie fauteuil is dat deze goed bij je wensen past. Wanneer dit niet het geval is, is de kans groot dat je er waarschijnlijk weinig gebruik van gaat maken. Dat zou zonde zijn!

Bron afbeeldingen: unsplashed.com, roomed.nl (Pinterest), huizedop.nl (Pinterest), designonline24.nl (Pinterest)