What I Ate Wednesday 31-5-2020

Geschreven door Yvette

Terug van weggeweest! Ik laat vandaag zien wat ik gisteren, op woensdag, heb gegeten en gesnackt. Ik kan alleen niet garanderen dat ik dit volgende week weer doe, want sinds ik moeder ben is mijn eetritme behoorlijk verstoord. Maar ik doe mijn best, want ik heb het echt gemist om een eetdagboek bij te houden!

Breakfast, 7.30 uur

Nadat ik mijn dochter haar flesje had gegeven en zij in slaap was gevallen, had ik eindelijk tijd voor mijn eigen ontbijtje. Ik nam twee volkoren crackers, waarvan één met kipfilet en de andere cracker met kaas, radijsjes en bieslook.

Snack, 10.15 uur

Een paar uur later had ik zin in wat frissigs. Ik maakte een kommetje griekse yoghurt met fruit. Ik heb sinds een paar dagen een nieuwe manier om dit klaar te maken. Ik begin met het wellen van een theelepel chiazaadjes. We weten ondertussen allemaal wel hoe gezond die zijn, dus dat vond ik een goede toevoeging. Als dat een soort jelly geworden is, doe ik het bij mijn yoghurt. Ik weet dat het er best vies uitziet, maar in de yoghurt proef je er niks van! Ook strooi ik er wat kaneel overheen. Dat roer ik allemaal door elkaar.

Daarna snijd ik wat aardbeien in groffe stukken en doe ik er ook blauwe bessen bij. Door het kaneel en de chiazaadjes nog gezonder en nog lekkerder dan toen ik er alleen maar fruit in deed!

Dinner, 6.20 uur

Avondeten was lekker simpel. Ik maakte een salade van eikenbladsla, komkommer, tomaat, radijs en ei. Vooral als het warm is, eet ik graag een koud gerecht en dan is een salade zoals dit echt perfect. Ik had er graag wat stukken gerookte kip bij gedaan, maar dat hadden we helaas niet meer.

Een voordeel van het moederschap? Weinig snacks! Ik heb er gewoon geen tijd voor! Ik eet mijn maaltijden en tussendoor ben ik te druk om aan snacks te denken. Om over mijn waterinname maar te zwijgen! Ik ben al blij als ik een liter drink! Zo slecht… Beetje saai ook, dus ik beloof de volgende keer wat beter te letten op hoeveel ik eet.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK