Welke opties heb je voor een extra gaatje?

Geschreven door Yvette
Welke opties heb je voor een extra gaatje?

Wanneer je een piercing hebt laten schieten en dit is vlot gegaan, is de kans bestaande dat je graag nog een extra gaatje wil laten schieten. Op sommige plaatsen is dit moeilijk, maar bij je oor is dit perfect mogelijk. Indien je inspiratie wil voor een nieuwe piercing, kan je al eens ideeën opdoen op een piercing webshop.

Hoe een extra gaatje laten schieten?

Zoals hierboven al is gezegd, is het oor de meest voorkomende plaats waar extra gaatjes laten schieten mogelijk is. Je kan ervoor kiezen om een extra gaatje te laten schieten met een schietpistool, maar dan loop je extra risico op ontstekingen. Het gebruik van een steriele naald is veiliger, maar het wordt nog niet in alle piercing winkels gebruikt. Bovendien is een steriele naald ook minder pijnlijk dan een schietpistool. Zeker voor kinderen wordt een naald aangeraden. Daarnaast is het ook goedkoper om een naald te gebruiken in plaats van een pistool.

Ter hoogte van je oorlel kan je, afhankelijk van de grootte, verschillende piercings naast elkaar laten plaatsen. Belangrijk om te weten is dat meerdere extra gaatjes laten schieten mogelijk is, maar beperk je tot drie gaatjes per keer. Hoe meer gaatjes je op hetzelfde moment laat schieten, hoe meer risico je loopt op ontstekingen en beschadigingen.

Wat moet je weten voor je een tweede gaatje laat schieten?

In principe is een tweede gaatje laten schieten niet veel anders dan een eerste gaatje. Ook hier moet je dezelfde nazorg doen dan bij een eerste gaatje. Draag zeker minstens zes weken dezelfde juweeltjes. Nadien kan je ervoor kiezen om andere juweeltjes te dragen. Op een piercing webshop heb je mogelijkheden genoeg om juweeltjes te vinden die bij jou passen. Wel wordt er aangeraden om gedurende een half jaar elke dag je piercing te dragen. Hoe recenter je piercing is geschoten, hoe meer kans je loopt op het dichtgroeien van het gaatje.

Een tip die geldt voor alle piercings die je uitkiest, is om geen te zware juweeltjes te kiezen. Hoe zwaarder de juweeltjes, hoe meer risico je loopt op het doorscheuren van je gaatjes. Daarnaast wordt ook aangeraden om te kiezen voor piercings die geen nikkel bevatten. Een nikkelallergie is een veel voorkomende allergie, voornamelijk bij vrouwen. Gelukkig bestaan er ook oorbellen uit titanium. Deze bevatten geen nikkel en zijn bovendien ook hypoallergeen. Dit wil zeggen dat er geen materialen zijn gebruikt waarvan bekend is dat ze een allergische reactie kunnen veroorzaken.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK