Wat ik echt zou willen in 2017

Gelukkig nieuw jaar iedereen! Ik wens jullie een fantastisch 2017! Ik hoop dat iedereen een heel gezellige avond (of nacht) heeft gehad en dat alle vingers er nog aanzitten. Zelf vierden we de avond met vrienden en ik heb het erg leuk gehad. Ik vond dat er niet zo lang vuurwerk afgestoken werd, waarschijnlijk omdat het super mistig was! Ik vind vuurwerk prachtig (om naar te kijken, verder heb ik er niet zo veel mee) dus dat vond ik wel echt jammer. Hoe was dat bij jullie?

Nu is het maandag 2 January en begint het gewone leven weer. Dat wordt wennen en met zijn allen weer naar de zomer toeleven. Want hoe vervelend zijn die kou en donkere avonden zonder kerstlichtjes in je huis en fijne dagen om naar uit te kijken? Meestal begint nu zo’n beetje mijn winterdip, haha!

Maar laten we niet afdwalen naar het negatieve, want ik heb ontzettend veel zin in het komende jaar! Dit jaar, 2017, wordt voor mij denk ik een spannend jaar met een hoop nieuwe dingen om te leren, ontdekken en mee te maken, maar ik kijk er naar uit! Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar toch voelt deze periode altijd als een soort schone lei. Een moment waarop ik ineens weer vertrouwen in de mensheid heb en echt geloof dat er dingen kunnen veranderen. En wat mij betreft zijn er best wat dingen die mogen veranderen! Dit is mijn lijstje van dingen die ik écht graag zou willen in 2017.

 • Dat ik meer nieuwe recepten ga uitproberen.
 • Dat nooit meer iemand advocado zegt.
 • Dat buurtgenoten niet meer hun hond tegen mijn huis aan laten plassen. Of poepen!
 • Dat wanneer ik uit oprechte interesse dingen zeg als “laat me weten hoe het gegaan is!” of “hou me op de hoogte!” dat mensen dat dan ook echt doen.
 • Dat ik het na de bevalling zo druk krijg, zoveel wandelingetjes maak en zo goed gezond blijf eten, dat ik eens ontzettend een paar kilo afval.
 • Dat ik mezelf meer de tijd en kans geef om creatief bezig te zijn.
 • Dat aardbeien het hele jaar door lekker blijven.
 • Dat ik het moederschap goed kan gaan combineren met mijn werk als tekstschrijver en creatief coach, zodat ik nog meer leuke opdrachten kan gaan binnenslepen.
 • Dat de kerstversiering zichzelf opruimt.
 • Dat ik na de bevalling een groepssport ga beoefenen om wat meer te bewegen, zoals Badminton! Dat vind ik zo leuk!
 • Dat ik eindelijk eens leer fatsoenlijk de was bij te houden.
 • Dat ik ga snappen waarom mensen het een goed idee vinden om de wcrol met het velletje tegen de muur aan te hangen. Nee wacht, eigenlijk wil ik dat niet snappen.
 • Dat iedereen weer eens echte kaartjes naar elkaar gaat sturen.
 • En dat deze dan ook daadwerkelijk bezorgd worden.
 • Dat mijn Instagram een mooie samenhangende feed krijgt.
 • Dat niemand ooit nog ‘nieuw jaar’ aan elkaar schrijft.
 • Dat ik een jaar lang elke dag foto’s maak, zodat ik elke week een Snapshots blogpost online kan zetten.

Wat wil jij nou écht in 2017?

Tags :