Waarom ik Vaderdag belangrijk vind

Geschreven door Yvette

Nog een paar dagen en dan is het Vaderdag. Voor mij dit jaar erg speciaal (maar voor Le Husband natuurlijk nog meer), omdat we nu zelf ouders zijn. Ik weet dat er mensen zijn die Vaderdag (en Moederdag) maar commerciële onzin vinden. Waarom zou je maar één dag per jaar laten zien dat je van je ouders houdt? Ikzelf zie dit niet zo, ik zie het anders. Ik heb Vaderdag altijd belangrijk gevonden. Als kind, maar ook nu als moeder zal ik dagen zoals dit nooit voorbij willen laten gaan.

Ik weet nog toen ik jonger was, dat ik vriendinnetjes had die mij toevallig op Vaderdag wel eens vroegen of ik wilde spelen. Ik snapte dat nooit, ik dacht dan altijd ‘Maar het is toch Vaderdag? Dan ga je toch niet weg?’ Ik zie het ook niet als die ene dag per jaar dat je lief bent voor je ouders, dat kan natuurlijk elke dag. Ik zie het als een dag om eens iets speciaals of bijzonders te doen. Ze extra laten voelen dat ze gewaardeerd worden. Misschien komt het doordat ik gescheiden ouders heb, dat ik dat altijd belangrijk heb gevonden. Stiekem hoop ik dit ook aan mijn dochter mee te geven. Hoe leuk is het om samen met je kind een ontbijtje voor te bereiden, na te denken over een bijzonder cadeautje (wat uiteraard zelfgemaakt is!)

Ik heb als kind van alles gemaakt voor mijn papa. Van gekleide asbakken tot coupons om de afwas een keer uit handen te kunnen geven, of de auto te wasssen of de hond te laten. Noem maar op. Onze dochter is dit jaar natuurlijk nog niet oud genoeg om zelf iets voor te bereiden, dus doe ik het.

Primera heeft me daarbij geholpen. Speciaal voor vaderdag mocht ik een cadeaukaart uitzoeken (ik koos voor Mediamarkt, zeer geschikt voor papa’s!) en een super leuk gepersonaliseerd schort. Een ontbijtje moet ik natuurlijk zelf doen, maar dat gaat helemaal goedkomen. Ik weet zeker dat zijn eerste Vaderdag heel speciaal wordt. En laten we niet vergeten: uiteindelijk gaat het niet om de cadeau’s, maar het gaat erom dat we laten zien dat we van onze papa’s houden. Deze dag nog meer dan dat we normaal al doen.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK