Waarom ik een AED kocht

Geschreven door Yvette
AED kopen

De reden waarom ik een AED kocht voor thuis, ligt in het feit dat er in Nederland 16000 mensen per jaar lijden aan een hartritmestoornis. Vele van deze gevallen bevinden zich thuis of op het werk. Als je bijvoorbeeld een business draait dan is de kans groot dat je werknemers of klanten met zoiets te maken krijgt. Het is dan handig dat als je de AED bezit, het kan gebruiken om iemand het leven te redden is door een schok van een AED toe te dienen. Een Automatische Externe Defibrillator is een draagbaar apparaat dat gebruikt kan worden bij een eventuele hartstilstand.

Voordelen van het bezitten van een AED

  • Het beschikken over een AED binnen jouw organisatie of woonomgeving kan de overlevingskans verhogen. Soms duurt het nog even voordat de hulpdiensten op locatie zijn. Het reanimeren binnen de eerste 6 minuten kan het verschil uit maken.
  • Bij een hartstilstand is het zo dat er een bloedcirculatie stilstand plaats vind. DE AED is dan hiervoor de geschikte oplossing. De AED wordt dan zodanig toegediend om het bewusteloze hart van de personen tot actie te schokken.
  • Wat het bezitten van de AED met zich meebrengt is de drang die er in je opkomt om weet van zaken te hebben. Weten hoe het product te gebruiken in tijden van nood. Er is zo een reanimatie cursus die je kunt volgen Het is ook zeer voordelig als je weet van zaken hebt betreffende het gebruik van de AED. Er is zo een reanimatie cursus die je kunt gaan volgen waarbij je voorbereid en snel zal kunnen optreden. Er wordt je ook geadviseerd om deze cursus jaarlijks te herhalen.
  • Een AED kopen voor thuis of voor jouw organisatie of buurt geeft een veilig gevoel. Vooral als er ooit iemand erdoor gered is geworden.

AED aanschaffen?

Ben je van plan een AED te kopen voor jouw organisatie kan Defibrion je voorzien van een ruimassortiment aan AED’s. Elke AED heeft zo zijn eigen kenmerken en eigen specificaties. Als we bijvoorbeeld kijken naar een luidruchtige en nattige omgeving dan is er een AED nodig met andere kenmerken en specificaties. In ieder geval anders dan in een kantoorpand. Beschik je over een AED die ouder is dan 8 jaar dan wordt het tijd die te vervangen. Aangezien er zich storingen in het apparaat kunnen bevinden.

AED Batterijen

Het is van essentieel belang dat er altijd een geschikte AED batterij in het apparaat is. Een geschikte batterij is goed voor een aantal jaren. Bij het moment na gebruik moeten wel andere batterijen en elektroden in de plaats komen. Je hebt AED’s waar de elektroden en batterijen samen gevoegd zijn. De Padpak van de Heartsine Samaritan serie is er zo eentje. Zo is het eenvoudiger de onderdelen te vervangen. Let erop dat wanneer je de batterijen koopt je wel weel welke type AED je hebt.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK