Waarom gebruik ik zwembad zout?

Geschreven door Yvette
wat is zwembadzout

Wat is zwembad zout eigenlijk? Je bent niet de enige die denkt dat dit een zwembad is dat gevuld is met zeewater; in mijn geval was dat ook zo, maar ik kan je garanderen dat het niet zo is. Zwemmen in een ingegraven zoutwaterzwembad is echter niet hetzelfde als zwemmen in de oceaan. Het woord verwijst naar de machines die het water reinigen en desinfecteren. Om mijn zwembad chloorvrij te houden, voeg ik gewoon wat keukenzout toe, roer het een beetje, en de zoutchloorgenerator zet het om in chloor. Zo simpel is het!

Zoutwaterzwembaden zijn vriendelijker voor je huid en kleding

Traditionele chloorzwembaden zijn moeilijker te onderhouden dan zoutwaterzwembaden. Ik weet uit eigen ervaring dat zwemmen in een traditioneel chloorzwembad bij mij een onprettig gevoel in de ogen veroorzaakt. Na het zwemmen merk ik dat mijn ogen vaak rood en geïrriteerd zijn, wat niet altijd een prettig gevoel is. Bovendien is mijn zwemkleding in typische chloorzwembaden erg versleten, maar in zoutwaterzwembaden heb ik daar geen last van. Ik merk dat mijn ogen niet rood of ontstoken zijn na het zwemmen in mijn zoutwaterzwembad, en dat mijn zwemkleding na verloop van tijd minder slijt.

Door zwembadzout voelt het water zachter aan

Ik zie een verschil in de waterkwaliteit wanneer ik zout in mijn zwembad doe. Zout maakt het water in mijn zwembad namelijk zachter. Ik gebruik dit ook als waterontharder in mijn douche. Daardoor voelt mijn huid minder versleten en geïrriteerd aan en voelt mijn lichaam lichter aan. Het helpt me enorm om te ontspannen na een lange dag. Het helpt ook bij het ontspannen van pijnlijke spieren en het verlichten van artritische pijn en stijfheid.

De opslag van chloor is niet meer nodig

Ik heb geen opslag van chloor meer nodig. Het is geen geheim dat het opslaan en beheren van chemicaliën lastig is. Chloor in huis houden kan schadelijk zijn, vooral met mijn dochter is dit niet aan te raden. Ook vermijd je dit beter als je huisdieren hebt. Omdat de generator zout omzet in chloor, heeft mijn zoutwaterzwembad geen kunstmatig chloor nodig. De enige uitzondering is wanneer het evenwicht in mijn zwembad ernstig verstoord is. In de meeste situaties hoef ik me echter geen zorgen te maken over de opslag of het gebruik van chloor.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK