Voor het eerst een dagje uit zonder kind

Geschreven door Yvette

Voordat onze dochter werd geboren, gingen mijn man en ik bijna elk weekend wel wat leuks doen. Naar een tuincentrum of Ikea bijvoorbeeld, dat zijn echt uitjes voor ons. Sinds we ouders zijn, komt dat er niet meer echt van. We gaan zeker wel wandelen en met onze dochter op pad, maar nooit echt ver weg. Langzaam ondernemen we wel steeds meer en ook verder weg, maar nog niet zo vaak. En omdat ons kindje een behoorlijke handvol is, waren wij na 11 weken best wel toe aan een break. Een hele lieve tante die gek is op baby’s en daar ook kei goed mee is, bood aan op te passen. Dan konden wij een dagje helemaal doen waar we zin in hadden! Super lief en we hebben het er echt van genomen. Ik heb veel foto’s gemaakt en die wil ik graag met jullie delen.

De Tuinen van Appeltern

We begonnen de dag in De Tuinen van Appeltern. Dit is een gebied met meer dan 200 ingerichte tuinen. Echt een aanrader als je inspiratie zoekt voor je tuin. Ook als dat niet zo is, als je hier naartoe gaat, wil je je tuin opknappen, sowieso. Echt heerlijk om door al die tuinen te wandelen!

Deze opstelling vond ik zo mooi. Ik hou wel van dat chique gecombineerd met beton. Het heeft iets!
From where I stand.
Op Instagram vroeg ik of iemand wist hoe deze plant heet, want ik vind hem geweldig! Ondertussen ben ik erachter dat het de ‘Ezelsoor Stachys’ is. Ik wil ‘m!
Ook fantastisch dit. Lekker herfstig!
Liefde!
Zo mooi dit. Waterdruppels maken alles sowieso mooier.
Een geheime tuin, ook zo mooi.

Na drieënhalf uur hier rondgelopen te hebben, hadden we alles gehad en besloten we naar een tuincentrum te rijden, omdat we nu natuurlijk wel zin hadden om plantjes te kopen. We kochten een lavendelplant en een rozemarijnplantje voor in de tuin en een cactus in een mooie pot voor in huis.

Kengzo in Waalwijk

Na De Tuinen van Appeltern en het tuincentrum was het tijd om te gaan eten. Het was alweer een hele tijd geleden dat we sushi aten. Toen ik zwanger was, heb ik het niet gegeten en na de bevalling is het er niet van gekomen. Ik kon niet wachten!

De sushi was echt heerlijk en ik wil niet weten hoeveel ik naar binnen heb gepropt. Ik had het zo gemist!
Als toetje had ik een mini lemoncheesecake. Echt mega lekker!

Ik heb genoten van ons dagje uit en ik was blij te merken dat ik niet zo’n moeder ben die elke minuut van de dag van de oppas wil weten hoe het met haar kind gaat – al is daar in principe niets op tegen hoor! – maar de tante die op ons kindje pastte stuurde dan ook geregeld een foto of filmpje. Zo fijn! Het was gek hoe normaal het voelde om met z’n tweeën te zijn, helemaal als vanouds, maar aan de andere kant merkte ik wel dat ik vaak een raar gevoel had, alsof ik iets vergeten was. Grappig hoe snel je ergens aan went. Maar tjonge, wat waren we hier aan toe! Toch was thuiskomen ook weer heel fijn, lekker knuffelen met onze mini.

Ik kan elk stel die net ouders zijn het aanraden om ergens rond de periode dat je kindje drie maanden wordt – of eigenlijk maakt het geen klap uit wanneer – even een dagje met z’n tweeën weg te gaan. Je knapt er echt van op!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK