Ups en downs in 2016

De kerst is voorbij de dagen om eens rustig terug te blikken op het afgelopen jaar, zijn aangebroken. Ik denk dat ik met recht kan zeggen dat 2016 het meest vreemde jaar ooit is geweest voor mij. Ik ging van een zeer neerslachtig begin naar een feestelijk einde. Een jaar van vele ups en downs, een jaar van verlies en winst, maar ook het jaar waarin liefde bewees alles aan te kunnen, zolang je maar samen het gevecht aangaat, als één front.

Op de blog Thank God It Is Monday vond ik laatst een te gekke printable. Er stonden korte duidelijk vragen in die je na laten denken over de verschillende aspecten van het afgelopen jaar. Ik vind zoiets ontzettend fijn, want in mijn ogen is het einde van het jaar een perfect moment om de balans in je leven op te maken. Sommige mensen vinden het misschien onzin, maar zelf heb ik er erg veel baat bij. Nou kan ik deze vragen natuurlijk voor mezelf gaan beantwoorden, maar het leek mij veel leuker om dat op mijn blog te doen, zodat ik het altijd nog eens terug kan lezen.

Dit was fantastisch

Toen het de eerste helft van 2016 niet zo goed ging met mij, kreeg ik uit veel onverwachte hoeken lieve en meelevende berichtjes. Van zowel mensen die ik persoonlijk ken of gekent heb, als mensen online. Dat heeft mij ontzettend veel gedaan. En ook al waren het soms berichtjes van mensen die ik waarschijnlijk verder niet meer zal spreken, deze momenten zal ik absoluut niet vergeten! Verder was het meest fantastische van 2016 verrassend gezien niet het moment dat mijn man en ik in August erachter kwamen dat ik zwanger was. Nee, het moment dat ik op een echo in October voor het eerst niet meer een klein stipje zag, maar een echte bewegende baby met kloppend hartje en al, stak daar met kop en schouders bovenuit. Alle zorgen die ik op dat moment had, gleden van mij af en vanaf dat moment werd 2016 een topjaar! Wat dit jaar ook fantastisch was, was mijn man. Hoe zwaar Rick het heeft gehad wordt nog wel eens vergeten, maar ik weet dat ook hij een moeilijke tijd heeft gehad. Ik heb ontzettend veel respect voor hoe goed hij zich er doorheen heeft geslagen en aan mijn zijde is blijven staan. Ook toen ik zwanger werd en de eerste paar weken niets waard was door vermoeidheid en misselijkheid, was hij er altijd voor me en nog steeds! Zijn begrip en steun was en is nog steeds fantastisch!

Dit was ronduit kut

Zoals ik al eerder zei, was het eerste half jaar van 2016 niet mijn allerbeste tijd. Het zwanger worden lukte niet en ik had net een miskraam achter de rug. Daarbij liep een project waar ik in de eerste instantie heel veel zin in had, compleet in de soep. Ik had een tweede blog geopent, waarbij ik me op het gezinsleven wilde richten. Helaas moest ik door mijn miskraam een andere richting ermee opgaan, waar mijn hart niet helemaal lag. Ik besloot daarom in March hiermee te stoppen. In de eerste instantie voelde dit als een persoonlijk falen, maar dat wist ik gelukkig van me af te zetten. Door te falen leer je en door me dit te realiseren, kon ik er beter mee omgaan. Ook is het begrip vriendschap me dit jaar een beetje tegen gevallen, waardoor ik wat meer in mijn schulp kroop, vooral in de periode dat het niet zo goed ging.

Dit heb ik geleerd

In 2016 heb ik vooral geleerd niet op te geven als je iets wilt en er altijd in te blijven geloven, ook al is dat het grootste clichee dat er is. Een cliché zou geen cliché zijn als het geen waarheid zou zijn gebleken. Ik heb geleerd meer assertief te zijn. Iets waar ik nog altijd meer in kan groeien, maar wat dit jaar al veel beter ging. Ik hoef niet constant naar iemands pijpen te dansen en mezelf weg te cijferen. Soms mag ik aan mezelf denken! Dit jaar leerde ik ook zakelijker te denken en bepaalde dingen professioneler aan te pakken! Wat me dan weer goed van pas kwam in mijn werk als tekstschrijver en creatief coach.

Hier ben ik dankbaar voor

Ik ben dankbaar voor het hebben van de allerbeste man van de wereld, die ik tegelijkertijd mijn beste vriend mag noemen. Ook ben ik dankbaar voor mijn zwangerschap! Ik ben dankbaar voor mijn fijne huis, het gezellige dorpje waar ik mag wonen en de lieve mensen die ik nog steeds om me heen heb.

Dit neem ik mee naar volgend jaar

Mijn liefde voor mijn man, wat dit jaar alleen maar gegroeid is, neem ik met mij mee. Dat in de eerste plaats. Maar ook het inzicht dat niet alles in het leven vanzelfsprekend is, is iets wat ik niet ga vergeten. Het zal een druk jaar gaan worden in 2017 met veel nieuwe dingen om te ontdekken over mezelf, mijn relatie en het leven. Maar mocht het moeilijk worden, dan zal ik altijd dankbaar proberen te blijven.

Mijn 2016 in één woord

Het woord wat het afgelopen jaar het allerbeste beschrijft is Achtbaan. Ik ben emotioneel flink door elkaar geschud en soms zag ik een looping even niet aankomen, maar ik ben er goed uitgekomen en daar ben ik super trots op.

Ik wil heel graag afsluiten met een bedankje naar jou, diegene die dit leest. Bedankt voor de leuke reacties die je het afgelopen jaar op mijn blog hebt achtergelaten. En als je net pas komt kijken: Bedankt dat je deze blogpost hebt willen lezen, ik waardeer het heel erg en ik hoop je nog eens terug te zien! Ik wens jullie allemaal het allerbeste voor het nieuwe jaar! Geniet ervan en tot in 2017!

Maak me blij en vertel me jouw hoogtepunt van 2016! Wat was jouw meest gelukkige moment?

Tags :