Tips voor een persoonlijke sfeer in de woonkamer

3 tips voor een persoonlijke sfeer in de woonkamer

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Heb je er ooit wel eens bij stilgestaan hoeveel tijd je gemiddeld doorbrengt in de woonkamer? De woonkamer is binnen de meeste gezinnen hét centrale middelpunt van de woning. Hier kunnen we na een lange dag eindelijk lekker tot rust komen. Als de kinderen weer terug zijn van school, kan je samen mooi de dag bespreken in deze ruimte. Om nog niet te spreken over de weekenden, waarin je heerlijk geniet van de gezelligheid van vrienden en familie. Samen spelletjes doen, een hapje en een drankje of gewoon languit televisie kijken. Een woonkamer is werkelijk multifunctioneel!

In de woonkamer brengen we dus veel tijd door. Daarom is het ontzettend belangrijk om je hier thuis te voelen. Veel mensen klagen dat hun woning te onpersoonlijk aanvoelt. Hoog tijd om dat te veranderen. Maar hoe doe je dat? Door het gebruik van accessoires kan je al heel veel bereiken. Je kan jouw woonkamer een eigen identiteit geven door deze van alle anderen te onderscheiden. Wij helpen je alvast een beetje op weg met de volgende 3 tips voor een persoonlijke sfeer in de woonkamer.

1. Foto’s voor een persoonlijke touch

De eenvoudigste manier om jouw woonkamer een stuk persoonlijker te maken is door het gebruik van foto’s. Natuurlijk betekent dit niet dat een simpel fotolijstje al voldoende is. Als je écht een statement wilt maken, pak je gewoon lekker uit. Laat bijvoorbeeld een Foto op Canvas drukken. Canvasdoeken zijn al jarenlang immens populair in ons land. Deze bieden ons de mogelijk om de mooiste herinneringen op doek te laten printen. Hierdoor geniet je dagelijks van een prachtig uitzicht, het zicht op je dierbaren, een mooie vakantie of een andere dierbare herinnering.

Natuurlijk is dit niet de enige manier om foto’s in de woonkamer te introduceren. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een fotowand te maken. Hierbij zoek je één wand uit die je volledig bekleed met fotolijstjes. Kies voor verschillende formaten en een speelse opstelling voor een mooi contrast. Zo geef je jouw woonkamer direct een persoonlijke touch.

2. Gordijnen op maat

Er zijn slechts weinig mensen die weten dat gordijnen een allesbepalende invloed hebben op de sfeer binnen een ruimte. Er zijn genoeg woonkamers waar je nog steeds simpele luxaflex of lamellen ziet hangen. Geen probleem natuurlijk, maar hiermee onderscheid je jezelf niet van alle anderen. Dit terwijl gordijnen juist een persoonlijke touch aan een woonkamer kunnen geven. Deze zijn tegenwoordig immers in alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor kunnen ze geheel naar eigen wens gemaakt worden.

Ongewone accessoires

3. Ongewone accessoires

Ziet jouw woonkamer er uit als iedere andere woonkamer in de straat? Dat wil je natuurlijk niet. Maar je hebt ook te weinig financiële reserves om de woonkamer een complete make-over te geven. Hou het daarom eenvoudig en probeer met subtiele elementen de woonkamer een persoonlijke touch te geven. Kies bijvoorbeeld voor de wat ongewone woonartikelen, niet enkel voor de accessoires die je in iedere bekende shop kunt halen. Je moet er misschien wel meerdere winkels en webshops voor afstruinen, maar het effect is duizend maal groter!