Tips om je huis slim te verwarmen

Geschreven door Yvette
Tips om je huis slim te verwarmen

De bladeren vallen volop van de bomen, de dagen worden korten en de temperaturen dalen flink. Dat betekent doorgaans ook méér stoken. En dat wil je met de forse energieprijzen natuurlijk wel zo slim mogelijk doen. Hoe je dat doet? In dit artikel geven we je praktische tips om je stookkosten te verlagen zonder teveel aan comfort te hoeven missen.

1.Zet de thermostaat 1 graad terug.

Door de thermostaat één graad terug te zetten kun je een hoop stookkosten besparen, zonder dat het plots onaangenaam koud wordt in huis. Je zult merken dat het een kwestie van gewenning is. 

2.Zet de thermostaat terug voor het slapengaan.

Zet een uur voordat je gaat slapen de thermostaat alvast terug naar 15-16 graden. 

3.Verwarm de slaapkamers niet.

Het is goedkoper en bovendien om in een frisse kamer te slapen; verwarm de slaapkamers daarom niet en houdt de deuren gesloten. Voor het comfort kun je kiezen voor een extra dik dekbed of deken om toch lekker warm in je bed te kunnen liggen. 

4.Zet de thermostaat terug als je van huis bent.

Ben je overdag niet thuis? Zet dan de thermostaat terug naar 15-16 graden. Niet lager, dan zal het opwarmen je namelijk meer geld kosten.

5.Zorg dat je goed ventileert.

Wanneer je niet voldoende ventileert, loopt de luchtvochtigheid in je woning namelijk op. Deze (hoge) luchtvochtigheid zorgt voor een lagere temperatuur, wat weer resulteert in het aanslaan van je cv ketel. 

6.Ontlucht de ketel als de herfst aanbreekt.

Wanneer de druk van de cv ketel onder 1 bar komt, moet je deze bijvullen. Wat er dan vaak vergeten wordt is om het circuit te ontluchten. Een goed ontlucht circuit warmt namelijk sneller op. Ingewikkeld? Leer meer op Verwarminginfo.nl.

7.Voorkom tocht

Tocht zorgt voor een onaangename temperatuur in huis en verstoord het verwarmingsproces. Zorg dus dat je tocht voorkomt door tochtstrips te gebruiken en geen post uit de brievenbus te laten steken. 

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK