Tips om de allerlekkerste koffie thuis te zetten

Geschreven door Yvette
Tips om de allerlekkerste koffie thuis te zetten

Koffie behoort tot één van de meest favoriete drankjes in ons land. De één gaat de deur niet uit zonder een eerste kop koffie, de ander drinkt enkel een kopje als hij op visite gaat. Tot welke groep behoor jij?

Het is duidelijk dat koffie helemaal past bij onze cultuur. We vinden het vanzelfsprekend dat een kopje koffie voor gastvrijheid staat. Dat dit ons direct wordt aangeboden als we op visite gaan of als we een bedrijf betreden. Dat het de normaalste zaak van de wereld is dat bijna iedereen wel thuis een kopje koffie kan zetten. Over de kwaliteit van deze koffie valt natuurlijk nog wel wat te twisten.

Ben jij ook een echte koffieliefhebber? En beschik je misschien zelfs wel sinds kort over een geavanceerde koffiemachine? Dan hoop je natuurlijk ook dat dat je de deur niet meer uit hoeft voor echte lekkere koffie. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Maak dan gebruik van de volgende tips om voortaan ook thuis de allerlekkerste koffie te zetten.

Het belang van goed onderhoud

Het is misschien niet het leukste klusje. Toch is het wel heel belangrijk om de koffiemachine goed te onderhouden. Als je dit niet doet, kan dit de smaak van de koffie nadelig beïnvloeden. Ook kan het er zelfs toe leiden dat de koffiemachine veel minder lang mee zal gaan. Gelukkig hoeft dit helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Als je er een beetje routine in krijgt, zal je merken dat het eigenlijk heel makkelijk is.

Ons advies? Schaf de juiste producten aan. Je kunt heel veel tijd besteden aan het zelf ontkalken en reinigen van de machine, maar je bent veel sneller wanneer je simpelweg reinigingstabletten voor je koffiemachine in huis haalt. Dan weet je zeker dat je het juiste product gebruikt en dat deze ook daadwerkelijk doet waar het voor bedoeld is.

Naast het ontkalken en reinigen (wat je dus eenvoudig met schoonmaaktabletten) is het ook belangrijk om de losse onderdelen regelmatig te reinigen. Spoel ze bijvoorbeeld aan het einde van de dag altijd even snel af. Dit kost weinig tijd, maar is wel nodig om verstoppingen te voorkomen.

Goede koffiebonen

De smaak van je koffie wordt grotendeels bepaald door de koffiebonen die je gebruikt. Welke koffiebonen de beste keuze zijn? Dat is geheel afhankelijk van jouw eigen wensen. Koffiebonen zijn er in alle soorten en maten. Kies je voor een aromatisch en zachte kop koffie? Of ga je juist voor een straf kopje? Alles is mogelijk!

Verstandig is om naar een speciaalzaak af te reizen. Deze zijn in vrijwel alle grote steden te vinden. Hier kan je verschillende koffiebonen proeven en ontdekken welke koffie je het lekkerst vindt. Met goede koffiebonen wordt het nóg leuker en makkelijker om een lekkere kop koffie te zetten.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK