Slaap jij ook rustiger met een alarmsysteem in huis?

Geschreven door Yvette
Slaap jij ook rustiger met een alarmsysteem in huis?

Een goede nachtrust is essentieel voor een productieve dag en een energiek gevoel. Lig jij soms wakker vanwege zorgen over mogelijke inbrekers in jouw woning? Dan is het een slim idee om ervoor te zorgen dat jouw woning optimaal beveiligd is. Wij zetten de belangrijkste tips hier voor je op een rijtje waarmee je dit gemakkelijk teweeg kunt brengen, zoals het installeren van een goed alarmsysteem in je woning. Op die manier kun jij genieten van je welverdiende nachtrust.

Geen zorgen dankzij een digitaal alarmsysteem

Met een digitaal alarmsysteem creëer je binnen een handomdraai een veilig gevoel. Hiermee kun je de woning gemakkelijk beveiligen met slimme digitale videocamera’s en bewegingssensoren. Bang voor een hoge rekening? Een alarminstallatie hoeft tegenwoordig niet duur te zijn. Daarbij bespaar je kosten bij schade wanneer inbrekers wel hun slag slaan in een onbeveiligde woning. Het installeren van een modern digitaal alarmsysteem is vaak zo gedaan. Lees de instructies in de handleiding wel goed door, zodat je geen stappen over het hoofd ziet tijdens de installatie.

Slimme HD camera’s

Digitale HD camera’s met bewegingssensoren zorgen ervoor dat jij altijd ziet wie er bij je voor de deur staat – zelfs wanneer je niet thuis bent! Via een app op je smartphone of laptop kun je de camerabeelden altijd en overal bekijken. Om te bepalen hoeveel camera’s jij in de woning moet plaatsen kijk je naar hoeveel toegangsdeuren en ramen de woning heeft. Zorg voor een goed overzicht op alle plekken waar indringers eventueel naar binnen zouden kunnen komen. 

Geluidsalarm of stil alarm

Je kunt tegenwoordig kiezen tussen een stil of een luid alarmsysteem. Met een stil apparaat wordt bij een verdachte situatie automatisch een melding doorgestuurd naar jouw smartphone of tablet. Door middel van de camera kun je direct via de app meekijken om te zien wat er aan de hand is, waar je zelf op dat moment ook bent.

Daarnaast kun je kiezen voor een alarmsysteem met een geluidsalarm die afgaat wanneer iemand binnen probeert te komen. Via de bewegingssensor gaat er dan direct een luid alarm af wanneer een beweging wordt gedetecteerd. Het voordeel is dat dit luide alarm een inbreker flink af zal schrikken. Het nadeel is dat het alarm ook door andere bewegingen getriggerd kan worden, zoals huisdieren, of losgewaaide bladeren en takken bij storm. 

Niet zeker welk alarmsysteem het beste past bij jouw woning? Laat je dan goed adviseren door een expert, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK