Schoonmaken in verpleeg- en verzorgingstehuizen

Geschreven door Yvette
Schoonmaken in verpleeg- en verzorgingstehuizen

Een schone omgeving is voor alle mensen op de wereld erg belangrijk. Een schone leefomgeving zorgt voor veel gezondheidsvoordelen. In het bijzonder is het belangrijk voor mensen in verpleeg- en verzorgingstehuizen. Deze zijn namelijk van zichzelf zwakker, waardoor een vieze omgeving snel kan leiden tot ziektes en infecties. Voor de schoonmaak zorginstelling is het daarom extra belangrijk dat het op een goede manier gebeurd. In dit blog bericht willen we je graag informeren over het schoonmaken in verpleeg- en verzorgingstehuizen.

Waarom is schoonmaken in een ziekenhuis zo belangrijk?

Dat schoonmaken belangrijk is, lijkt voor de hand liggend. Met name de  schoonmaak ziekenhuis is extreem belangrijk. In een ziekenhuis zijn namelijk veel patiënten die zwakker zijn door de ziekte die ze hebben. Dit maakt ze ook direct bevattelijker voor ziektes en infecties. Als er niet goed schoongemaakt wordt, is de kans op deze ziektes vele malen groter. In een ziekenhuis is het daarom van belang dat er regelmatig goed schoongemaakt wordt. In de meeste ziekenhuizen wordt dit gedaan door grote schoonmaakbedrijven, zoals bijvoorbeeld CSU. Naast dat een vieze omgeving slecht kan zijn voor de patiënten, is het ook niet goed voor het ziekenhuispersoneel. Het personeel kan namelijk ook deze ziektes oppakken.

De voordelen van een schone omgeving

Een andere kant die we kunnen bekijken, zijn de voordelen van een schone omgeving voor patiënten in een zorginstelling. In een schone omgeving zijn de mensen doorgaans gelukkiger. Dit komt omdat de weerstand aanzienlijk beter wordt door de schone omgeving. Het lichaam hoeft namelijk geen vieze en schadelijke stoffen af te weren, waardoor het beter tot rust komt. Een schone omgeving zorgt daardoor ook voor een verlaging van stress. Voor het personeel in de zorginstelling is het daarnaast ook goed voor de productiviteit. Het is bewezen dat een schone werkomgeving zorgt voor een verhoging van de productiviteit. Tot slot is een schone omgeving ook veiliger. Er is veel minder kans op vallen, uitglijden of struikelen over spullen of viezigheid. 

Een schoonmaakbedrijf inschakelen

Ben je op zoek naar een schoonmaakbedrijf voor een verzorgingstehuis, een zorginstelling of een ziekenhuis? Dan is CSU een van de betere keuzes. Het schoonmaken in een zorginstelling is namelijk heel anders dan het schoonmaken op een bedrijf. In een zorginstelling zijn namelijk altijd patiënten. Deze komen in sommige gevallen ook in contact met de schoonmakers. Hierdoor is het belangrijk dat de schoonmakers ervaring hebben met mensen uit een zorginstelling. Bij grote schoonmaakbedrijven zoals CSU is dit het geval. Het bedrijf heeft veel ervaring met het maken van allerlei verschillende soorten zorginstellingen. Hierdoor weet je zeker dat er op een goede manier schoongemaakt wordt en de patiënten hier geen last van ondervinden.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK