Pesto Salade voor bij de Barbecue

Geschreven door Yvette

Ik ben mijn hele leven al stapelgek op barbecueën. Hoe langer het duurt en hoe meer keus aan vlees, bijgerechtjes, sausjes en drankjes, hoe beter! En dan maakt het me niet zoveel uit of we nou met z’n tweeën zijn of met een groep, beide vind ik hartstikke leuk. Wat ik sowieso altijd maak wanneer we gaan barbecueën, is een koude Pesto Salade.

De laatste tijd is mijn Pesto Salade een grote favoriet, niet alleen bij mij (want duh, zelf gemaakt!) maar ook bij mijn man. Gister hadden we de barbecue weer aan staan en de salade lag er zo mooi bij op mijn bord, dat ik besloot dat ik dit recept met jullie wilde delen! Het is namelijk een salade die echt niet bij je barbecue mag missen. Hij is fris, smaakvol en niet te vullend. Helemaal perfect dus! Je kunt de salade van te voren maken, maar ik zou het niet te vroeg doen. Maximaal 2 uur van te voren is prima. Dit recept is voor 4 personen en dit heb je nodig:

Fusilli 500 gram
Olijfolie of basilicumolie 2 flinke scheuten
Groene pesto 200 gram
Gegrilde paprika’s uit pot 2 stuks
Rucola 75 gram of 1 zakje
Peper en zout naar smaak

Stap 1
Kook de fusilli gaar in een pan met kokend water. Giet daarna in een vergiet en spoel het met koud water tot het is afgekoeld en niet meer plakkerig is. Doe de pesto dan in je slakom.

Stap 2
Schep de groene pesto in een kommetje en doe er een flinke scheut olie bij. Dit doe je om de pesto wat smeuïger en vloeibaarder te maken, anders wordt de salade te droog. Vind je hem smeuïg genoeg, zit er voldoende olie bij. Anders gewoon nog wat toevoegen. Giet dan de pesto over de pasta heen en roer goed door.

Stap 3
Snijd twee gegrilde paprika’s super fijn. Maar echt héél fijn. Als de stukjes te groot zijn, smaakt de salade te zuur. Doe dit bij de pasta en roer ook dit goed door. Voeg ook de rucola toe.

Stap 4
Voeg naar smaak wat peper en zou toe. Als je de salade al lang van te voren hebt gemaakt, kun je vlak voor het opdienen nog een flinke scheut olie door de pasta roeren. Dan wordt hij weer lekker smeuïg!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK