Ontdek de nieuwste trend binnen de gevelbekleding

Geschreven door Yvette
gevelbekleding

Laatst kwam ik tijdens een wandeling een huis tegen met heel bijzondere gevelbekleding. De gevelbekleding leek op patchwork en zag er echt schitterend uit. Ik raakte met de bewoner in gesprek die op dat moment in zijn tuin aan het werk was. Ik dacht dat hij wel een kunstenaar zou zijn die de gevel zelf ontworpen had, maar niets was minder waar. Je kunt deze creatieve gevelbekleding blijkbaar gewoon bestellen. Dat maakt een creatieve gevelbekleding voor iedereen mogelijk. Daar wilde ik meer van weten, dus thuis ging ik direct op onderzoek uit!

Creatieve gevelbekleding voor iedere woning

De gevelbekleding van het schitterende huis dat ik tegenkwam, bestond uit buigzame panelen die je eenvoudig kunt bevestigen. Je kunt daarbij kiezen tussen verschillende methodes waarbij je de verbinding wel of niet ziet. Doordat het materiaal zich makkelijk laat vormen, is deze vorm van gevelbekleding geschikt voor allerlei soorten gebouwen. Je kunt ook flink los gaan qua creativiteit, want er is heel veel mogelijk. De panelen zijn bovendien van hoogwaardige kwaliteit terwijl de kosten ontzettend meevallen.

De voordelen van een geventileerde gevel

De houten gevelbekleding past heel goed bij een andere trend: die van rainscreen cladding. Dit is een methode van gevelbekleding die is ontstaan in Noorwegen en steeds populairder wordt. Rainscreen cladding is een manier van bekleden waarbij er ruimte wordt vrijgelaten tussen de isolatie en de gevelbekleding. Aan de boven- en onderzijde is er ruimte open gelaten zodat regenwater kan passeren (vandaar de term). Deze zogenaamde geventileerde gevel heeft twee grote voordelen. Ten eerste ontstaat er dankzij de ventilatiestroom een gezond binnenklimaat waardoor het prettig wonen is. Bovendien wordt je huis door de gevelbekleding beschermd tegen weersinvloeden die het gebouw kunnen beschadigen.

De duurzame oplossing voor jouw gevel

Naast het feit dat ik deze gevelbekleding erg mooi vind, is het ook zeer duurzaam. Het materiaal is namelijk zo goed, dat het jarenlang mee gaat. Het vergt weinig onderhoud om je gevel in topconditie te houden. Ook in technisch opzicht heb je er vrijwel geen omkijken naar, want de stevige constructie voldoet aan alle verwachtingen. Ik vind het vooral ook fijn dat de panelen brandveilig zijn. Doordat het gemaakt is van steenwol kan de gevelbekleding tegen extreem hoge temperaturen.

Ik ben na het lezen van alle info toch wel erg nieuwsgierig geworden en heb een gratis monster aangevraagd. Nu alleen nog even een ontwerp maken en de verbouwing kan beginnen!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK