Nieuwe douche aanschaffen? Dit zijn de verschillende opties!

Geschreven door Yvette
Nieuwe douche aanschaffen? Dit zijn de verschillende opties!

De douche: het belangrijkste element in de badkamer. Het is de plek waar je lekker ontspant na een lange dag werken, een flinke sportsessie of juist even een verkwikkende energieboost nodig hebt. Ga je binnenkort een nieuwe douche aanschaffen voor in de badkamer? Dan wil je vast weten wat de verschillende opties zijn. De ontwikkeling van douches heeft niet stil gezeten, dus lees vooral even verder. In dit artikel vertellen we wat voor soort douches er zijn.

De douchecabine

De douchecabine is de klassieker onder de douches. Al jaren is het een grote favoriet en dat is niet gek, want douchecabines komen in allerlei soorten en maten. Daarnaast zul je het in een douchecabine niet snel koud hebben, want de douche is volledig afgesloten van de badkamer. Ook spatwater krijgt geen kans bij dit type douches. Of je nu meer ruimte wilt of juist een kleine badkamer hebt: douchecabines komen in kwartronde, vijfhoekige, vierkante en rechthoekige vormen. Hierdoor zal er vrijwel altijd een douchecabine zijn die bij je past. Tot slot heb je het voordeel dat je een douchebak kunt plaatsen als jouw ondergrond bijvoorbeeld niet recht is. Ideaal! 

De inloopdouche

Eenvoudig instappen en een luxe uitstraling: dat is de inloopdouche. Ook dit type douche groeit de laatste jaren flink in populariteit. Door het open ontwerp krijg je een ruimtelijk en stijlvol ontwerp in je badkamer. Vaak kiest men ervoor om deze in een hoek te plaatsen en monteren ze een glazen wand, maar ook de vrijstaande inloopdouche wordt in luxe badkamers vaak geplaatst. Het is tot slot ook een ideale douche voor mensen die slecht ter been zijn en met kleine kinderen, want je kunt in deze douche alle ruimte benutten en deze zo groot maken als gewenst is.

De nisdouche

Zoek je meer privacy? Dan is de nisdouche misschien jouw ding. Deze maakt ook een opkomst in de douche markt. Een nisdouche creëer je door een nis in je badkamer te maken. Het is eigenlijk een douche die tussen twee muren is geplaatst. Deze worden vaak mooi betegeld voor een luxe uitstraling en bieden tot slot dus genoeg privacy.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK