Mijn ultieme Londen Hotspots

Geschreven door Yvette
Een plek waar ik altijd weer graag kom (en het liefst zou wonen), is Londen. Alles aan die stad vind ik heerlijk. De sfeer, de architectuur, de mensen, ja zelfs het weer. In die paar keer dat ik er nu geweest ben, heb ik al aardig wat hotspots verzameld en deze wil ik graag met jullie delen, zodat je alles uit je bezoek aan Londen kunt halen.

St. James Park

In centraal Londen, vlakbij Westminster Abbey en grenzend aan het Buckingham Palace ligt St. James’s Park. Een van de acht koninklijke parken van Engeland. Zo’n 23 hectare prachtige natuur. Hier kun je heerlijk wandelen en samen genieten van de sprookjesachtige sfeer. Wat ik geweldig vind aan dit park zijn de vele eekhoorns die je er kunt vinden. En dat is nog zacht uitgedrukt! Ze zitten overal en zijn zo tam als wat, je kunt ze gewoon aaien als je voorzichtig bent. Echt geweldig!

Camden Town & Camden Lock

Jeroen en ik zijn gek op streetfood en één van de tofste foodmarkets die je in Londen gaat vinden, is Camden Lock. Om er te komen, loop je eerst een heel stuk door Camden Town. Eén van de meest bizarre en mooie stukjes van Londen. De winkels zijn compleet versierd met graffiti en hangen vol met grote uithangborden en props. Loop je hier helemaal doorheen, kom je uit bij Camden Lock. Een goed verborgen plekje in de vorm van een soort plein tussen wat winkeltjes, waar het helemaal vol staat met foodtrucks. Het eten is er heerlijk! Vooral de Mac & Cheese van The Mac Factory is een aanrader! Eromheen vind je allerlei kleine schattige vintage winkeltjes met kleding, accessoires en boeken.

Wandelen langs de Theems

Niets zo romantisch als ’s avonds of als het begint te schemeren langs de Theems te wandelen. Je komt door de leukste buurtjes en je kunt genieten van het prachtigste uitzicht.

Giraffe Stop op King’s Cross Station

Een plek waar Jeroen en ik gerust iedere ochtend met de tram heen reizen voor een heerlijk ontbijt, is Giraffe Stop op King’s Cross Station. In de bovenste ring van het station vind je dit eetcafé. Op de foto zie je het als je goed kijkt. De typisch Engelse ontbijtjes zijn verrukkelijk, er is veel keus en de sfeer is fantastisch. Maar alvast wat muffins inslaan voor de rest van de dag is ook zeker aan te raden, want nergens anders vind je ze zo lekker! Het scheelt ook dat eigenlijk het hele station een attractie op zichzelf is! Als Harry Potter fan kun je hier (gratis!) je hart ophalen, want omdat dit station in de film zit, hebben ze hier goed gebruik van gemaakt. Er is een Harry Potter winkel vol merchandise en op Platform 9¾ kun je met het karretje van Harry, die alvast half in de muur is verdwenen, op de foto. Niet om je plezier van te voren al te verpesten, maar leuk om te weten is wel dat ondanks dat King’s Cross Station in Harry Potter vaak bij naam genoemd wordt, het helemaal niet dit station is wat je in de film ziet. Voor de beelden hebben ze namelijk het aangrenzende St. Pancras Station gebruikt (waar je zo heenloopt), wat er een stukje mooier uitziet dan King’s Cross.

Ben jij al eens in Londen geweest? En wat is daar je favoriete plek?

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK