Masturbator: het seksspeeltje voor mannen

Geschreven door Yvette
Masturbator: het seksspeeltje voor mannen

Voor vrouwen zijn er allerlei seksspeeltjes gekend. Denk maar aan een vibrator of een dildo. Vandaag de dag bestaan er ook echter speeltjes waar mannen zich mee kunnen amuseren. Het meest bekende speeltje is de masturbator. 

Wat is een masturbator en waar moet je op letten?

Een masturbator is eenvoudig gezegd de mannelijke tegenhanger van een vibrator. Er bestaan verschillende soorten masturbators, dus je kan zelf kiezen of je er een wil in de vorm van een mond of van een vagina. Afhankelijk van wat je juist zoekt, kan je verschillende soorten masturbators en, bij uitbreiding, seksspeeltjes aankopen. 

Wanneer je een masturbator wil aankopen, hoef je niet bang te zijn dat er reclame van seksspeeltjes op de doos zal staan. De meeste bedrijven of websites kiezen ervoor om de privacy van hun klanten te bewaren en de speeltjes te verzenden in een discrete verpakking. 

Belangrijk bij de aankoop van een masturbator is om rekening te houden met je eigen huidtype. Bekijk zeker ook van welke materialen het speeltje in kwestie is gemaakt indien je bepaalde allergieën hebt. In het algemeen zijn speeltjes die gemaakt zijn uit medische siliconen of TPR/TPE rubber het veiligste. Materialen als pvc of gelatine zijn minder aan te raden aangezien ze giftige stoffen kunnen bevatten. 

Wat zijn de voor- en nadelen van masturbators?

Masturbators en seksspeeltjes in het algemeen zijn niet enkel goed voor je plezier. In sommige gevallen kunnen ze zelfs gebruikt worden bij bepaalde vormen van therapie. Dit wordt ook wel eens sexual healing genoemd. Er wordt in dit geval dan gewerkt met een combinatie van gesprekken en lichaamsgerichte handelingen. 

Een ander voordeel is dat ze natuurlijk je seksleven met je partner nieuw leven kunnen inblazen. Bespreek op voorhand met je vriend of vriendin of jullie allebei achter het gebruik van seksspeeltjes staan. Het belangrijkste is dat je met twee akkoord gaat en je comfortabel voelt bij de speeltjes die al dan niet worden gebruikt. 

Een mogelijk nadeel van seksspeeltjes is dat ze voor bepaalde personen verslavend kunnen werken. De speeltjes zijn in eerste instantie ontwikkeld voor het plezier, maar veelvuldig gebruik kan tot een verslaving leiden. Daarnaast kunnen, net zoals hierboven al is vermeld, bepaalde stoffen schadelijk zijn voor je huid of bepaalde allergieën opwekken. Zoek voor je effectief iets aankoopt op van welke materialen het speeltje is gemaakt en of ze geen stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn.  

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK