Life Improvement Tag

Geschreven door Yvette

De Life Improvement Tag is een tag vol met vragen over je dromen, doelen en manieren om deze te bereiken. Ik vind het een inspirerende tag, die ik bij anderen altijd weer fijn vind om te lezen. Ik vind het mooi om te zien hoe iedereen weer andere dromen voor zichzelf heeft en hier op verschillende manieren mee omgaat. Ik zag deze tag op The Coffee Type en besloot hem zelf ook in te vullen!

Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?

Mijn grootste droom is (lekker zoetsappig) om een gezin te hebben. Ideaal zou twee kindjes zijn, maar na de afgelopen tijd kan ik oprecht zeggen dat ik met één al dolgelukkig zou zijn. Ik wil echt zo’n thee-en-koekjes-moeder worden, die om half 4 zit te wachten om de schoolverhalen aan te horen, haha. Het is gevaarlijk om zoiets te zeggen, maar: ik denk dat ik dan echt kan zeggen dat ik iets heb bereikt in het leven. Voor mij kan daar geen carrière tegenop, ik begrijp echter heel goed dat niet iedereen het daarmee eens is. Maar buiten dat om zijn er op carrièregebied ook echt wel dromen. Ik heb er ook veel gehad in mijn leven, maar de droom die altijd terugkomt is het schrijven en uitbrengen van een boek. Dat zou ik echt ontzettend graag willen.

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?

Wat het moeder worden betreft, daar kun je alles over lezen in mijn blogpost van laatst. En een boek schrijven is helaas iets waar ik nog niet in slaag om dat door te zetten. Dit doet me erg aan mezelf twijfelen, omdat ik vaak denk: Als iemand echt goed kan schrijven, dan komt dat boek er toch gewoon? Dus waarom lukt het dan niet? Gelukkig zit er aan een boek schrijven geen leeftijdsrestrictie en ben ik vast besloten ooit alles aan de kant te zetten en me puur op het schrijven te richten.

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?

Ik ben bezig mijn eigen bedrijf op te zetten, waarvoor ik dit jaar naar de Kamer Van Koophandel wil om het officieel te maken. En natuurlijk zwanger worden. Ik heb uiteraard helemaal niets te willen, maar het is wel een doel.

Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?

Hoeveel tegenslagen je ook krijgt, verlies het einddoel nooit uit het oog. Je doet het ergens voor. Laat je niet vertellen dat je het niet kan, ook niet door jezelf. Vooral niet door jezelf, want gek genoeg luisteren we het allerbeste naar onze eigen negativiteit. Blijf vechten.

Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?

Meestal nog ouderwets op papier, met hokjes voor de items die ik af kan kruisen, maar soms gebruik ik hier Wunderlist voor. Een app die je ook op je computer kunt installeren en die altijd in sync zijn met elkaar. Vooral voor de boodschappen wordt deze app al meer dan een jaar gebruikt door zowel mij als mijn man. Hij heeft de app ook en het boodschappenlijstje is gedeeld, waardoor we er altijd op kunnen kijken en dingen kunnen toevoegen, waar we ook zijn. We vergeten nooit meer wat!

life improvement tag

Hoe ga je te werk in een superdrukke periode?

Lijstjes maken! Ik zet op papier wat er allemaal moet gebeuren, anders is het een grote warboel in mijn hoofd en zo krijg ik helemaal niets gedaan. Ik pak de taken de het makkelijkst en snelst gedaan zijn als eerste, zodat ik al snel dingen kan afstrepen, want dat geeft me meer motivatie voor de rest van de lijst. Zo werk ik alles af.

Wat is jouw #1 planning tip?

Schrijf op wat er in je hoofd zit. Serieus, het moet je hoofd uit, anders heb je geen ruimte om helder na te denken. Althans zo werkt het bij mij. Dus lijstjes maken, brainstormen op papier, noteer alles.

Wat is jouw ochtendritueel?

Ik heb eigenlijk niet echt een ochtend ritueel, al zou ik dat dolgraag willen, maar ik heb daar de discipline niet voor. Op dagen dat ik buiten de deur werk sta ik gewoon op, neem ik een douche, kleed ik me aan, voer ik de kat, voer ik mezelf, ruim ik de keuken en de woonkamer een beetje op en ga ik de deur uit. Hier ben ik dan ongeveer een uur mij bezig, maar meestal neem ik zo’n anderhalf uur de tijd, want als ik moet haasten gaan er dingen mis. Dus ik neem wel altijd lekker de tijd, hoe vroeg ik dan ook moet opstaan.

Waarvan krijg je energie? Waarom?

Ik krijg energie van inspiratie! En soms gebeurt er dan feitelijk niets creatiefs, maar het is een gevoel. Soms overvalt me ineens een soort warm, creatief gevoel van binnen, waar ik een beetje druk van wordt en ook een zenuwachtig gevoel van in mijn buik krijg, maar dan wel op een fijne manier. Dit zijn voor mij de perfecte momenten om iets te gaan doen; een blog schrijven, aan een verhaal beginnen, een idee uitwerken, noem maar op. Helaas geef ik er niet altijd gehoor aan, maar het is wel een tof gevoel!

Wat doe je in het geval van een mental breakdown?

Dan stop ik met alles (eigenlijk heel slecht) en doe ik een tijdlang alleen de dingen die ik leuk vind, maar waar ik ook geen stress van ondervind. Ik kruip dan altijd een beetje in mijn schulp en blijf het liefst de hele dag in mijn pyjama op de bank. Het is op dat moment misschien niet het slimste om te doen, maar dit werkt wel voor mij. Als ik er dan overheen ben, kan ik alles weer aan!

Wat in het leven inspireert of motiveert jou het meest?

Dat kan van alles zijn! Het werkt heel raar in mijn hoofd, maar ik kan een bepaald woord of een bepaalde klank horen en meteen gaan er radertjes draaien en krijg ik dat gevoel wat ik eerder beschreef. Ook zijn het films met schrijvers in de hoofdrol die mij echt kunnen inspireren, zoals bijvoorbeeld The Rewrite of Music & Lyics. Ik weet het, het zijn geen klassiekers ofzo, maar voor mij werkt het.

Wat zijn jouw dromen en ambities? Ik lees daar graag over! Dus laat vooral een reactie achter erover, of laat het weten of jij de tag ook hebt ingevuld, dan kom ik zeker een kijkje nemen!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK