Last van zweetvoeten? Zo pak je het aan!

Geschreven door Yvette
Last van zweetvoeten? Zo pak je het aan!

Het is een vraag die vaak gesteld wordt; Wat te doen tegen zweetvoeten? Als je er veel last van hebt, is dat erg vervelend. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om zweetvoeten te verminderen. Zo kan bijvoorbeeld geregeld je voeten wassen al enorm veel effect hebben. In dit blogbericht vertellen we je graag hoe je zweetvoeten kunt verhelpen.

Voetenspray gebruiken tegen zweetvoeten

Als je veel last hebt van zweetvoeten, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Een van deze dingen is het gebruiken van voetspray. Voetspray tegen zweetvoeten is zeer effectief. Het zorgt er in eerste instantie voor dat de bacteriën op je voeten worden verwijderd, waardoor ook de nare geurtjes verdwijnen. Je kunt voetenspray meerdere malen per week gebruiken om af te komen van zweetvoeten. Het is verstandig om niet alleen je voeten te behandelen, maar ook je schoenen. De bacteriën kunnen namelijk ook in vochtige schoenen blijven zitten en groeien. 

Was je voeten regelmatig

Als je last hebt van zweetvoeten, is het belangrijk dat je regelmatig je voeten wast. Dit zorgt ervoor dat alle bacteriën van je voeten verwijderd worden. Daardoor verdwijnen ook alle nare geurtjes. Je wast je voeten hiervoor dagelijks, maar het beste is om het twee keer per dag te doen. Je gebruikt hiervoor enkel milde zeep met lauwwarm water. Uiteraard kun je er ook speciale zeep tegen zweetvoeten voor gebruiken.

Laat je schoenen genoeg rusten

Het dragen van natte schoenen zorgt ervoor dat je zweetvoeten verergerd kunnen worden. Om deze reden is het van belang dat je regelmatig je schoenen laat rusten. Op deze manier kunnen ze opdrogen en krijgen bacteriën minder de kans om te groeien. Daarnaast is het ook verstandig om meerdere schoenen te gebruiken om te dragen. Wissel bijvoorbeeld dagelijks van schoenen. Op deze manier weet je zeker dat je schoenen lang genoeg rusten.

Draag altijd de juiste sokken

Zweten wordt veroorzaakt door warmte. Als je voeten het te warm krijgen, gaan ze transpireren. Om deze reden is het belangrijk dat je niet te dikke sokken draagt. Dit maakt de kans op zweetvoeten namelijk veel groter. Ook is het afgeraden om synthetische sokken te dragen. Deze sokken nemen het vocht namelijk minder goed op, waardoor bacteriën makkelijker kunnen leven. Het is wel aangeraden om katoenen of wollen sokken te dragen. Deze nemen het vocht namelijk wel goed op, waardoor de bacteriën minder de kans krijgen om te groeien. Daarnaast is het natuurlijk goed om je sokken dagelijks te wisselen. Soms kan het ook verstandig zijn om ze vaker op een dag te wisselen, als je merkt dat bijvoorbeeld je voeten beginnen te zweten.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK