Landelijke stijl in huis? Dat doe je zo!

Geschreven door Yvette
Landelijke stijl in huis? Dat doe je zo!

Wil je graag een landelijke sfeer in huis, maar weet je niet goed hoe? Vaak kun je al met een aantal kleine details zorgen voor een wat meer landelijk interieur. Denk dan bijvoorbeeld aan lichte en warme kleuren en natuurlijke materialen. In dit artikel lees je nog meer tips om de sfeer in huis landelijk te maken. 

Landelijke meubels

Meubels zijn vaak de eyecatchers van je interieur. Daarmee kun je dus heel goed een bepaalde sfeer neerzetten. Voor een wat meer landelijke sfeer in huis, kun je het best kiezen voor meubels van natuurlijke en onbewerkte materialen, zoals hout. Sterker nog, hout is een kenmerkend materiaal voor een landelijke stijl. Ga bijvoorbeeld voor een mooie houten eettafel of buffetkast van Teakea.nl. Kies voor de bank voor een zachte, natuurlijke stof zodat je een contrast creëert tussen zacht en stoer. 

Zachte sfeer

Zoals hierboven al gezegd, is een landelijk interieur vaak een contrast van zacht en stoer. Versterk de zachte sfeer door bijvoorbeeld dekens over stoelen of banken heen te leggen en door te kiezen voor lange gordijnen en een mooi vloerkleed. Mooie stoffen voor in een landelijk interieur zijn wol, geweven stoffen, vachten en velvet. 

Meer groen

Een landelijk interieur is niet compleet zonder groen in huis. Een mooi veldboeket bijvoorbeeld, of een plant. Een groene plant met grote bladeren haalt wat meer rust en het buitenleven in huis. Ben je niet goed met bloemen en planten? Dan kun je altijd kiezen voor droogbloemen of nep planten. 

Meer groen

De kleur in huis is ook bepalend voor de sfeer. In een landelijk interieur wordt vaak gekozen voor natuurlijke, warme kleuren of voor grijstinten. Door deze kleuren wordt namelijk een rustig geheel gecreëerd. Houd je van iets meer kleur? Laat wat opvallende kleuren dan terugkomen in de accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een oudroze plaid of een groene vaas.

Op zoek naar de nieuwste interieurtrends? Neem dan een kijkje op onze collega’s van Woontax!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK