Kracht en liefde voor je lichaam met The Body Book

Geschreven door Yvette

Cameron Diaz is al jaren een groot voorbeeld voor me. Ze is fit, ze straalt en is (vind ik) de koningin van de komediefilms. Dus toen ik hoorde dat ze een boek had geschreven over gezondheid en het lichaam, werd ik enorm nieuwsgierig. Wat voor boek zou dat zijn? En wat heeft deze prachtige dame mij te vertellen dat ik nog niet wist?

Het duurde even voordat ik de stap nam The Body Book te kopen. Weer een boek over afvallen dacht ik. Ik zag al voor me hoe het hele boek vol zou staan met recepten die ze niet zelf zou hebben bedacht, foto’s van een sportende en zwetende Cameron Diaz en veel motiverende teksten van anderen. Want laten we eerlijk zijn, zo zien de meeste boeken over afvallen eruit. Maar holy crap, dit boek is niets van wat ik verwachte dat het zou zijn. Het is meer! In dit boek staan geen recepten en nauwelijks foto’s – vier om precies te zijn. Het boek gaat niet eens over afvallen. Maar wat staat er dan wel in?

The law of hunger, the science of strenght
and other ways to love your amazing body.

Om te beginnen is de introductie (bestaande uit zo’n vier pagina’s) één van de beste introducties die ik ooit heb gelezen. Diaz vertelt in haar eigen woorden waarom ze dit boek wilde schrijven en waar het voor dient. Ze vertelt dat het een boek is met informatie over hoe je lichaam nou precies echt werkt en hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk kennis hierover te verzamelen. In The Body Book vind je alle informatie over je lichaam die je nodig hebt om te begrijpen hoe het werkt, alle informatie over voedsel die je nodig hebt om te begrijpen dat je jezelf niet hoeft uit te hongeren en veel leuke, leerzame en grappige persoonlijke verhalen van de schrijfster. Op de cover staat dat ze het boek heeft geschreven met hulp van auteur Sandra Bark. Hier is echter weinig van te merken. Het zal heus wel zo zijn dat deze dame verantwoordelijk is voor het grootste gedeelte van het boek, maar toch komt alles zeer persoonlijk op me over, wat ik erg fijn vind.

In het boek spoort Diaz je aan om de passages die je handig vindt en graag wilt onthouden, te markeren. Ik had op dat moment al gemerkt dat ik bepaalde tips of stukken tekst graag wilde terugzoeken. En hoewel ik er geen fan van ben om in een boek te schrijven, heb ik toch haar advies opgevolgd en bepaalde zinnen met een groene marker gemarkeerd. En dat is geweldig, want iedere keer als ik door het boek blader, valt mijn oog automatisch op de gemarkeerde stukken en dan word ik er toch weer even aan herinnerd.

“Educating yourself about your body is one of the most important things that you can do. Because nutrition and fitness and awareness and discipline are not just words: they are tools.”

Ik ben ontzettend blij met The Body Book en het zwerft altijd ergens in de buurt rond, waar ik het zo kan pakken. Het boek is inspirerend, mega leerzaam en leest lekker weg. Omdat het bijna alleen uit tekst bestaat, zou ik me kunnen voorstellen dat je denkt dat je er maar moeilijk doorheen zult komen, maar dat is echt niet zo. Zelf heb ik de Engelstalige versie gekocht, omdat ik het prettig vind de stem van de schrijver erin terug te kunnen lezen, maar The Body Book is er ook in het Nederlands!

Sinds april dit jaar heeft Cameron Diaz een nieuw boek uit, genaamd The Longevity Book. Ook dit boek gaat over het lichaam, maar dan met de focus op het ouder worden. “The science of aging, the biology of strenght and the privilege of time.” Op de website OurBodyBook.com kun je hier alles over lezen. Dit is trouwens sowieso een erg leuke website, want je vindt er blogposts van Cameron, workout video’s, recepten en nog meer handige informatie!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK