Bad in kleine badkamer

Kleine badkamer? Ook dan past een bad!

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Bij een kleine badkamer is het vaak keuzes maken: welke elementen kun je kwijt in die beperkte ruimte? Het bad is dan vaak het eerste wat we links laten liggen, want dat neemt toch altijd zoveel ruimte in beslag? Gelukkig zijn er veel creatieve manier om toch heerlijk te kunnen baden in jouw badkamer.

Het bad gecombineerd met douche

In veel badkamers met bad wordt hier al gebruik van gemaakt: een bad waarin we ook douchen. Op deze manier is het vaak mogelijk om toch een volwaardig ligbad te installeren, terwijl dit niet ten koste gaat van de doucheruimte. Tegenwoordig zijn er ook hele praktische bad-douche combinaties te verkrijgen met een deurtje, zodat je niet steeds over die hoge rand hoeft te stappen. Uiteraard is het deurtje wel waterdicht, zodat je het bad kunt vullen.

Bad gecombineerd met douche

Korte baden

De meest populaire lengtematen van een ligbad zijn 1,80 of 1,70 meter. Voor een kleine badkamer kan het lastig zijn om dit in de ruimte neer te zetten. Gelukkig zijn er ook veel korte baden te verkrijgen, bijvoorbeeld van 1,60 m of zelfs kleiner. Zitbaden zijn bijvoorbeeld hele kleine baden, met een extra verhoging, waar je op zit. Op deze manier kun je gemakkelijker je benen kwijt. Zelfs een vrijstaand bad zou dan een verrassende mogelijkheid kunnen zijn. Deze baden compenseren de korte kant vaak met een hogere rand, zodat je nog steeds heerlijk kunt baden in voldoende water.

Kort bad

Een bad in de hoek

Een andere mogelijk is het hoekbad. Dit bad heeft vaak een driehoekige vorm, die je gemakkelijk in de hoek kwijt kunt. Waar een normaal ligbad vaak een lengte heeft van 1,80 m, is een hoekbad aan alle kanten een stuk korter! Je hebt hierdoor dus meer ruimte om je andere sanitair kwijt te kunnen. Het bad kun je vervolgens inbouwen en afmaken zoals jij het wilt, bijvoorbeeld met dezelfde tegels als de wand ernaast. Ook een leuk idee: een handig trappetje, zodat je met alle gemak het bad in kunt stappen. Of misschien toch dat heerlijke bubbelbad?

Hoekbad

Genoeg opties voor een bad in een kleine badkamer

Zoals je ziet zijn er dus genoeg opties voor een bad in een kleine badkamer. Geen reden dus om dat bad meteen links te laten liggen! Bekijk eens het assortiment kleine baden bij verschillende winkels, grote kans dat je er eentje kunt vinden die toch past. Of richt je badkamer opnieuw in met een 3D badkamerplanner. Hiermee kun je veel mogelijkheden uitproberen.

Bron afbeeldingen: Pixabay.com, wonen.blogo.nl (Pinterest), aquaticausa.com (Pinterest), Grando (Pinterest)