Kies een parasol op basis van jouw wensen

Geschreven door Yvette
Kies een parasol op basis van jouw wensen

Er is niets leuker dan in je tuin of op je terras te genieten van het zonnetje in de zomer. Een drankje, wat hapjes en enkele vrienden zorgen voor de perfecte zomerdag. Wanneer het te warm is, kan een parasol voor wat schaduw zorgen. Welk type parasol je het beste koopt, hangt af van jouw wensen.

Verschillende soorten parasols

Er bestaan verschillende soorten parasols waaruit je kan kiezen. Een van de merken die Solero parasols aanbiedt, is de Fratello parasol. Als je ervoor kiest om je parasol op een vaste plaats te zetten, kan je kiezen voor een parasol die je in de grond kan vastmaken. Heb je liever een parasol die je op verschillende plaatsen in de tuin kan zetten, kies je voor een parasol met een verplaatsbare voet. De meeste parasols kan je zowel met verplaatsbare voet aankopen als vast in de grond zetten.

Voor particulier gebruik wordt in de meeste gevallen een zweefparasol aangeraden. De Fratello parasol is een zweefparasol die bovendien ook 45 graden kan gedraaid worden. Wanneer de zon op het einde van de dag lager komt te staan, kan je zonder problemen de parasol verplaatsen en wat kantelen. Zo kan je de hele dag lang genieten van het warme weer in je tuin.

Indien je een parasol op je terras wil plaatsen, kan je ook kiezen voor een muurparasol. Net zoals bij een parasol die in de grond wordt geplaatst, kan je de muurparasol niet verplaatsen zodra hij vasthangt. Een voordeel van een muurparasol is dat hij geen plaats inneemt in je tuin of op je terras. Daarnaast moet je hem ook niet binnenzetten wanneer het stevig waait.

Horecaparasols

Een parasol is niet enkel handig in je tuin, ook wanneer je op een warme dag iets wil gaan drinken. Niet iedereen zit graag in de volle zon. Solero parasols heeft daarom ook horecaparasols in het gamma. Ook hier zijn er verschillende maten en afmetingen mogelijk. Indien je terras eerder aan de kleine kant is, kan je kiezen voor een parasol van drie meter op drie meter. Heb je een groter terras, dan zijn er ook parasols verkrijgbaar van vijf meter op vijf meter. 

Als je niet voldoende plaats hebt om de verschillende parasols te zetten, bestaan er ook duo parasols waarbij je slechts een parasolvoet nodig hebt om twee parasols te plaatsen. Zo kan je aan twee tafels wat schaduw bieden.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK