Je zolder omtoveren tot slaapkamer

Je zolder omtoveren tot slaapkamer

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Beschik jij over een zolder en heb je nog een extra slaapkamer nodig of heb je de zolderruimte gewoon over? Tover deze dan om als (extra) slaapkamer! Natuurlijk kan de zolder ook als kantoorruimte of gewoon als opbergruimte functioneren, maar een slaapkamer is ook ideaal! Je kunt de zolder dus voor verschillende doeleinden gebruiken en in dit artikel vind je tips over hoe je de zolder omtovert tot slaapkamer.

Stap 1: Laat je inspireren

Erg belangrijk is om je vooraf te laten inspireren. Dit kan natuurlijk op veel verschillende manieren! Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest en Instagram. Maak mapjes en verzamel je favoriete foto’s! Check vervolgens welke interieurstijl het meeste naar voren komt en pas de looks van je nieuwe slaapkamer hierop aan. Mocht je liever op papier werken in plaats van digitaal, dan kun je ook een moodboard maken! Knip of print je favoriete plaatjes uit en plak deze op een groot A3-vel.

Stap 2: Teken uit wat je in gedachten hebt

Teken daarna jouw zolder zo goed mogelijk na en kies welke meubels je nodig zal hebben. Voor de slaapkamer is dit een bed, nachtkastje, kledingkast, kledingrek en een spiegel. Passen alle meubels goed in je beschikbare ruimte? Teken ze in je zolderkamer (op schaal) en kom erachter! Een online programma die je hierbij goed kan helpen is het gratis programma Google Sketchup. Maak ook een schatting over hoeveel de verbouwing gaat kosten zodat je niet voor verrassingen komt  te staan.

Je zolder omtoveren tot slaapkamer

Stap 3: Isoleren

Voor een zolderruimte is het belangrijk dat deze goed geïsoleerd is, aangezien het ’s winters erg koud kan worden en ’s zomers juist heel warm. Dakisolatie aan de binnenkant is hiervoor een goede oplossing! Mocht je dit al hebben dan kun je ook voor vloerisolatie kiezen. Daarnaast kun je goede raambekleding aanschaffen. Een rolgordijn  met verduisterende stof is bijvoorbeeld niet alleen handig voor slapen, maar ook handig voor isolatie. De felle zon kan tijdens warme zomerdagen goed tegen gehouden worden! Tip: kies voor een rolgordijn of dakraam rolgordijn, deze hebben een lichte tint aan de binnenkant die warmte afstoot!

Stap 4: Meubels kopen en leuke accessoires

Aangekomen bij de leukste stap! De meubels kopen en vloer kiezen om vervolgens de kamer écht in te gaan richten.  Leuke woonaccessoires waar je aan kunt denken voor de slaapkamer zijn een nachtlampje, een vloerkleed, een klamboe, extra kussens voor op bed, een sprei of een klein tafeltje met kaarsen. Genoeg opties!