Je smoking op maat laten maken

Geschreven door Yvette
Je smoking op maat laten maken

Iedereen kent het wel, we hebben het natuurlijk over de smoking. Maar hoe laat je een smoking nou eigenlijk op maat maken? En wat zijn de juiste benodigdheden voor perfecte smokings? Dat hebben we hieronder op een rijtje gezet!

Smoking op maat

In de herenmode is het van belang dat een kledingstuk juist past. Er word dan ook regelmatig gesproken over de perfecte pasvorm. Wanneer een outfit dan ook niet goed past zit je eigenlijk gelijk al fout. Het is dus ook van belang dat je een smoking op maat koopt. Wanneer dit een te dure optie is kun je ook een pak laten vermaken. Dit zorgt ervoor dat je pak alsnog op maat is.

De kraag

Ieder kostuum heeft een paar bijzondere plekken. Dit zijn plekken die ervoor zorgen dat de hele wereld direct weet wat voor soort kostuum je draagt. Bij een smoking is de kraag zon bijzondere plek. Je moet natuurlijk wel een overhemd van een smoking dragen in combinatie met een mooie zwarte strik. Verder kan je ook altijd nog de keuze maken of je voor traditioneel gaat in combinatie met een shawlkraag of voor een wat modernere optie met een puntkraag. Het belangrijkste is dat het er in ieder geval netjes en verzorgd uitziet. Zo draag je al snel een perfecte smoking.

De vlinderdas

Wat is een smoking zonder een vlinderdas? Een smoking is niet compleet als de vlinderdas ontbreekt. Je kan kiezen tussen twee opties wat betreft de vlinderdas, een model die je zelf moet strikken of een die reeks gestrikt is. Je kan ook kiezen voor een kant en klare gestrikte das maar dat word niet altijd gewaardeerd. Wanneer je weet dat mensen houden van een nette outfit op een feest kun je beter de tijd nemen om zelf je vlinderdas te strikken.

De pijpen

In de meeste gevallen is dit puur een kwestie van smaak. De broekspijp klassiek te laten vallen met een knik op de schoen is namelijk erg traditioneel om te doen. Nu is het mogelijk om hier wat vrijer in te zijn. Je kan bijvoorbeeld de pantalon van een smoking op maat laten maken waardoor deze stijlvol valt als een sigarettenpijp. Wat je ook van plan bent om te gaan doen, zorg er in ieder geval voor dat de broekspijpen een enkele galon aan de zijkant bevatten. Hierdoor weet je dat je de juiste pantalon hebt aangetrokken en draag je ook de al snel de perfecte smoking.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK