Je huis renoveren, hoe doe je dat?

Geschreven door Yvette
Je huis renoveren, hoe doe je dat?

Je bent van plan je huis te renoveren. Een spannende beslissing, want je moet immers met een groot aantal factoren rekening houden: tijd, geld en energie. Het is daarom belangrijk om jezelf van tevoren af te vragen wat haalbaar is. Denk aan je budget, verbouwplannen of het inhuren van een aannemer. Hoe dan ook, planning is belangrijk. In dit artikel lichten we een aantal tips uit om rekening mee te houden als je gaat beginnen met het renoveren van je woning.  

1. Je budget bepalen

Het allerbelangrijkste wat je moet doen bij het renoveren van je huis is van tevoren bepalen wat je budget hiervoor is. Je kunt immers niet iets gaan bewerkstelligen zonder dat je daar voldoende financiële middelen voor hebt. Een geld lening aanvragen is wel een optie: dit betekent dat je een verantwoord bedrag kunt lenen bij een kredietverstrekker, zodat je je renovatie kunt financieren.

2. Informatie en inspiratie verzamelen

Het leuke gedeelte van je renovatie breekt nu aan: informatie en inspiratie op doen. Het oriënteren en laten inspireren is tenslotte het begin van het renovatieproces. Ga bijvoorbeeld flink op het internet neuzen, interieurboeken bekijken en langs interieurzaken.

3. Een bouwplan maken

Het is belangrijk om een goed bouwplan te maken. Zo kun je precies plannen wanneer je wat wilt doen of wanneer wat gebeurd. Samen met een aannemer kun je met het beoogde doel dat je hebt een planning maken met bijvoorbeeld het kostenplaatje en een tijdlijn erbij in. 

4. Offertes vergelijken

Meerdere offertes vergelijken is altijd een handig idee. Dit komt omdat de ene aannemer de ander niet is. Het kan zomaar zijn dat je misschien wat meer betaald bij een aannemer voor een specifiek onderdeel dan bij de ander. Het kan ook zo zijn dat bij de ene aannemer de expertise in keukens aanleggen weer hoger ligt dan bij de ander. Kortom: vergelijken van offertes is noodzaak om een goede beslissing te maken.

5. Bepalen of en wat je zelf wilt doen

Wil je toch zelf wat doen tijdens de renovatie? Bedenk dan goed wat het is dat je zelf kunt en wilt doen. Dit kan namelijk weer schelen in de kosten.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK