Interieurtrends 2019

Interieurtrends 2019

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Het is bijna 2019! En met elk nieuw jaar komen ook de nieuwe interieurtrends. Voor iedereen die graag de nieuwste trends op de voet volgt of gewoon op zoek is naar nieuwe inspiratie voor het interieur, hebben wij dé interieurtrends voor 2019 op een rijtje gezet. Welke trend zie jij zitten?

De kleurentrends in 2019

We zien in de huidige trends al de kleuren groen, mosterd geel en kobaltblauw. Ook volgende jaar zullen dit populaire kleuren zijn die we overal in het interieur terug zullen zien. Maar in 2019 komen er ook een paar nieuwe en spannende kleuren de hoek om kijken. Denk aan goud als accentkleur, wat je terug kunt laten komen in tafelpoten of accessoires. Andere kleuren die we zullen zien zijn paars, beige- en pasteltinten. Denk bij de pasteltinten aan lila en peach.

Een nieuwe variatie op peach is terra peach. Deze kleur is iets donkerder en bevat tinten van perzik, zalmroze en oranje. Terra peach is mooi te combineren met de terracotta kleuren, die we in 2019 ook terug zullen zien komen, en materialen als brons en koper.

Kleurentrends 2019 - Terra Peach

Behoefte aan natuur in huis

In een tijd waar digitale vooruitgang snel gaat, hebben we steeds meer behoefte aan natuur. In 2019 zijn vuur, water en aarde de belangrijkste inspiratiebronnen, wat we goed terug zien komen in de kleurentrends. Ook zullen groen en natuurlijke materialen veel te zien zijn in het interieur van het komende jaar. Denk aan wol, bamboe, vilt, rotan en riet, in combinatie met natuurlijke vormen en natuurlijk prachtige planten.

Natuur in het interieur

Op zoek naar comfort en rust

In 2019 staan rust en comfort weer helemaal op de eerste plaats. In het drukke, moderne leven hebben we steeds meer de behoefte om de rust thuis op te zoeken en te kunnen ontspannen. Een fijne zithoek zonder afleiding is hierdoor een must in het interieur van 2019. Een zithoek met een goede stoel, waarin we even kunnen ontsnappen aan het drukke en digitale leven. Een plek waar we een goed boek kunnen lezen of gewoon even helemaal niets hoeven te doen.

Rust en comfort in het interieur

Tegenpolen in het interieur

Naast het gebruik van warme en zachte kleuren, is het in 2019 ook helemaal niet vreemd om juist wat gedurfder het interieur in te richten. Contrasten en tegenpolen zijn ook zeker een belangrijke trend voor het komende jaar. Contrasten zorgen voor spannende accenten in de ruimte. Met tegenpolen wordt bedoeld dat niet alles altijd op elkaar afgestemd hoeft te worden. Denk hierbij aan rond in combinatie met vierkant of glimmend samen met mat.

Bron afbeeldingen: pexels.com, roomed.nl (Pinterest), HomeDeco (Pinterest)