In 5 stappen de perfecte kinderkamer!

Geschreven door Yvette

Ben jij in verwachting en wil jij graag de perfecte kinderkamer realiseren? Je bent niet de enige die dit graag wil en voor vele ouders kan dit een grote uitdaging zijn en hebben ze moeite met de perfecte kinderkamer te realiseren. Om dit werkelijkheid te maken zijn er 5 stappen die ik je wil meegeven, zodat jij de perfecte kinderkamer kan realiseren.

Stap 1: ruimtelijk inzicht

Voordat je begint met al het broodnodige van de kamer is het belangrijk om je ruimtelijk inzicht te gebruiken wanneer je de kamer wilt inrichten. Waar gaat de ledikant? En waar laat je het bed later als het kind zijn ledikant uitgroeit, tot zelfs wel als zij het kinderbed vergroeit en een volwassen bed nodig heeft. Daarnaast is er ook nog een kast nodig, opbergruimte voor het speelgoed en later zelfs een bureau voor het studeren. Wanneer je een plan hebt opgesteld heb je de eerste stap volbracht.

Stap 2: Heb je een thema?

Wanneer je stap 1 hebt volbracht is het nog geen tijd om verf te kopen of voor meubels te shoppen. Allereerst heb je een thema nodig voor de kamer. Wordt het een jongens/meisjes kamer met de traditionele blauw of roze accenten of ga je voor de safari trend die veel ouders in hun kinderkamer implementeren? Een leuke poster sluit hier perfect op aan!

Stap 3: Muren verven

Nu is het dan eindelijk tijd om de muren te verven, dit doe je naar aanleiding van het thema dat je hebt gekozen in stap 2. Bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt kan je de perfecte kleur vinden voor jouw kinderkamer.

Stap 4: Meubels aanschaffen

Ook het meubels aanschaffen doe je naar aanleiding van het gekozen thema in stap 2. Door de kleur van de muren te matchen met de meubels wordt de kamer een geheel (het aanhouden van een thema helpt hier ook bij).

Stap 5: Accessoire

Om de kinderkamer echt perfect te maken is het ook nodig om accessoire toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij op de muur of een lamp die in het thema past van jouw kinderkamer. Een tip die een leuke toevoeging is aan elke kamer is door een plank op te hangen waar alle knuffels van je kind op tentoongesteld worden. Zo kan er bijvoorbeeld in een dierenkamer een jellycat knuffel. Deze zijn in verschillende dieren verkrijgbaar, maar de vos is het echte kroonjuweel van de collectie. Deze heb ik zelf ook gehaald voor mijn kinderen en zijn enorm in de smaak gevallen, het is dus een echte aanrader!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK