Ik was (nu echt) in Disneyland Parijs

Geschreven door Yvette

“Laughter is timeless, imagination has no age
and dreams are forever.” – Walt Disney

Toen ik 17 jaar was, ben ik met mijn klas een dagje naar Disneyland Parijs geweest. Toen nog Euro Disney. Toch, als mensen mij vragen of ik er ooit ben geweest, zeg ik altijd nee! Ik heb er namelijk helemaal niets van meegekregen of onthouden. In mijn herinnering heb ik de dag doorgebracht met een vriendinnetje die niet zo veel durfde. Het enige bewijs is een foto van haar en mij bij de ingang, in dezelfde soort geruite broek – die op dat moment volgens ons natuurlijk helemaal hip was.

Al jaren geef ik haar de schuld dat ik niet echt van de dag en het park heb kunnen genieten. Maar laatst bedacht ik me dat zij misschien wel heel andere herinneringen heeft. Misschien heb ik te weinig initiatief genomen? Was ik saai? Ziet zij mij misschien ook als die chick die haar enige dag Disneyland heeft verpest? Ik hoop het niet.

Afgelopen maandag was mijn kans om deze rare herinnering voor eens en voor altijd af te sluiten en kwam mijn droom uit! Met Jeroen ging ik drie hele dagen naar Disneyland Parijs! Het was heerlijk! Ik herkende helemaal niets van het park wat ondertussen natuurlijk vijftien jaar ouder was geworden. Ik heb er met volle teugen van genoten! We hadden ook een geweldige kamer in Sequoia Lodge, een Disneyhotel op tien minuten loopafstand van het park en een echte aanrader! Ons verblijf daar was echt heel bijzonder. Je waant je in een grote houthakkershut, met knapperende haardvuurtjes en Sequoiabomen. Maar wat ook zeker meehielp was de Golden Forest Club. Je betaald dan iets extra’s (maar echt niet veel!) en hebt dan toegang tot o.a. een grotere kamer, een rustiger en uitgebreider ontbijt en de hele dag gratis drankjes in de Golden Forest Lounge. Toen ik ’s ochtends de immense rij voor het ‘gewone’ ontbijt zag staan, was ik blij dat we dit hadden gedaan en gewoon de lounge in konden lopen. Het klinkt misschien verwend, maar ik heb hier echt van genoten en zou niets anders meer willen! Ik weet dat alle Disneyhotels zo’n soort optie hebben, de één wat betaalbaarder dan de ander, dat wel.

Back to Disneyland! We zijn dus drie dagen geweest, waarvan we de eerste dag vooral het hoofdpark hebben bekeken en rustig aan hebben gedaan, omdat we zo’n vijf uur in de auto hadden gezeten.

Maar kijk dan, is het niet prachtig?

Selfie in een Disneyshop!

Ik werd helemaal gek van mijn haar, het was door het weer erg statisch en onhandelbaar geworden en ik zat daardoor niet lekker in mijn vel. Lieve Jeroen kocht voor mij een scrunchie van Cheshire Cat (uit Alice in Wonderland) waardoor ik eindelijk mijn haar omhoog kon doen! Lifesaver!

Pizzaria Bella Notte, echt een aanrader!

De eerste avond aten we in Pizzaria Bella Notte. Voor zover we konden bepalen; de meest betaalbare plek om lekker te eten! Ik vond persoonlijk de meeste eetgelegenheden in het park belachelijk duur, maar dat hadden we ook verwacht. Bij Bella Notte heb je voor €11,90 een compleet menu en dat was goed te doen en lekker!

Walt Disney Studios

De tweede dag gingen we naar de Walt Disney Studios. Ik vond het echt een leuk onderdeel, met een te gekke entree, zoals je op de foto ziet. Net alsof je echt in Hollywood loopt. En het beeld van Walt Disney vond ik erg indrukwekkend en mooi. Het park is kleiner dan het hoofdpark, maar gek genoeg was het veel drukker! Echte aanraders zijn wat mij betreft de nieuwe attractie Ratatouille (in één woord wauw!) en Crush’s Coaster, waarin ik gewoon tranen kreeg van het lachen. Beste achtbaan ooit! Na een halve dag in dit park, liepen we weer terug naar het hoofdpark. Blijheid! Op theebezoek bij de March Hare en The Mad Hatter in Alice’s Curious Labyrinth. Een ijsje eten bij Fantasia Gelati

Nog een aanrader! Het ijs van Fantasia Gelati! Met een prijs van €4,00 voor drie bolletjes ijs, denk je misschien ‘wauw, dat is best wel prijzig’. Klopt, maar de hoeveelheid ijs die er (met moeite) in je bakje wordt gepropt is echt niet normaal! Ontzettend lekker en dubbel en dwars het geld waard, maar de volgende keer kies ik maar veilig voor twee bolletjes, hihi!

Restaurant Planet Hollywood

Deze tweede avond kozen we ervoor te gaan eten bij Planet Hollywood, vlak buiten het park, in Disney Village. Erg leuk, van binnen is het restaurant helemaal in stijl van het oude Hollywood en het hangt er vol met bekende kleding van filmrollen van de sterren. Je eet er ook heel Amerikaans (veel burgers, cola en friet), maar dan net wat chiquer. Erg lekker, maar niet dat ik zeg dat je daar perse moet gaan eten. Het was prima!

Het prachtige uitzicht bij het wachten op de grote Disney Dreams avondshow.

In de avond als het park sluit, vindt Disney Dreams plaats. Een ontzettend mooie show waarbij je door middel van projecties op het kasteel, een waterspektakel en vuurwerk wordt meegenomen naar de allerleukste Disneyfilms. Foto’s hiervan maken was nogal lastig, dus die heb ik niet helaas, maar het was echt heel mooi!

De derde dag, nog een laatste foto!

De derde dag (woensdag) hebben we nog wat attracties voor de tweede keer gedaan en zijn we nog even Walt Disney Studios in gelopen. Lunchen deden we in Toad Hall Restaurant met fish and chips, maar dat was niet zo’n succes. De vis had nauwelijks smaak, dus dat was een beetje jammer. Rond vier uur ’s middags besloten we terug naar huis te rijden en onderweg nog wat te eten. Ik vond het ontzettend leuk in Disneyland Parijs en drie dagen en twee nachten was de perfecte lengte hiervoor. Er waren een paar attracties gesloten, dus we willen nog zeker een keer teruggaan om nog meer te kunnen zien! En als iemand mij nu vraagt of ik ooit in Disneyland Parijs ben geweest, kan ik gewoon JA zeggen!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK