Iets gezonder leven doe ik zo

Geschreven door Yvette

Gezonder leven willen we allemaal en het liefst met zo weinig mogelijk moeite. Althans, zo is het bij mij. Hele grote veranderingen in mijn leven hou ik vaak met moeite of niet vol. Ik ben daarom blij met iedere kleine aanpassing die ik kan doen om net iets gezonder te leven. Ik wil er vier met je delen. Met deze kleine veranderingen ben ik net iets gezonder gaan leven!

Roomsaus maken van avocado

Hou je van pasta met een roomsaus? Dan weet je waarschijnlijk ook dat dit niet het gezondste pastagerecht is. Dat kan gezonder! Vervang de room die je gebruikt eens door een avocado! Dit doe je door het vruchtvlees te pureren in een blender met wat peper en zout en tijdens het pureren af en toe wat scheuten olie en/of water toe te voegen. Als het smeuïg genoeg is voor je, is het klaar en kun je de saus toevoegen aan bijvoorbeeld spinazie met zalm, of champignons met kip. Je proeft géén verschil, de saus is nog veel romiger en hartstikke gezond! Avocado bevat veel goede vetten die je lichaam hard nodig heeft.

Wandelen voor ik naar bed ga

Bewegen is voor ons allemaal essentieel, maar hey ik ben de eerste die begrijpt dat je het overdag gewoon te druk hebt. Ik vond een tijd geleden ook dat ik wel wat meer beweging kon gebruiken en besloot toen samen met mijn man om elke avond een half uurtje tot een uurtje te gaan wandelen, voordat we gingen slapen. Een echte aanrader! Het is heerlijk om ’s avonds door je dorp of stad te slenteren. Je maakt je hoofd even leeg en je zal daardoor ook beter slapen.

Switchen naar pure chocolade

Als je net als ik verslaafd bent aan chocolade, is het misschien een idee om eens te switchen naar pure chocolade. Niet iedereen houdt ervan, maar het zou wel veel beter voor je zijn om melkchocolade en witte chocolade te laten staan en voortaan zo puur mogelijk te eten. Cacao is namelijk de nummer één antioxidant en hoe puurder je reep is, hoe meer cacao er in zit. Heb je zin in snoepen? Neem dan 1 of 2 blokjes pure chocolade, dan kun je er weer even tegenaan! Ik hield er nooit van, maar tegenwoordig kies ik bijna alleen nog maar voor puur en ik vind het heerlijk!

Zin in ijs? Maak het zelf!

Een andere diepgewortelde verslaving van mij, is ijs. Ik kan het ’t hele jaar eten, elke dag als het moet. En als het niet moet, maar gewoon omdat het kan. Dan is het natuurlijk wel fijn als het een beetje verantwoord ijs is. Surprise, het lekkerste en gezondste ijs maak je zelf! Je hebt er wel een blender voor nodig, maar verder alleen maar vers fruit. Een hele makkelijke manier om van iets gezonds ijs te maken, is bijvoorbeeld door een bevroren banaan en wat bevroren frambozen te pureren in de blender. Wil je het iets zoeter hebben, voeg er dan een beetje honing aan toe. Super lekker!

Heb jij tips voor kleine aanpassingen om iets gezonder te leven? Ik ben super benieuwd!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK