Hoe zorg je voor een insectenvrij huis?

Geschreven door Yvette
raamhor

Zelf ben ik totaal geen fan van insecten en doe er ook alles aan om te voorkomen dat ik ze in huis heb. Ik kan me ook niet indenken dat er iemand is die het fijn vind om insecten in huis te hebben, het is daarom ook niet zo gek dat jij ook een insectenvrij huis wil. IN dit artikel vertel ik je hoe je dat kan bereiken, zelf heb ik het ook lastig gevonden en het heeft eventjes geduurd tot het mij lukte om de insecten buitenshuis te houden. Niet alleen muggen verjagen, maar allerlei insecten in huis buiten de deur te houden. 

Neem een hor

Een erg populair, maar tegelijkertijd ook prijzig item in huis om de insecten buitenshuis te houden is de hordeur of horraam. Zo kan je je ramen open hebben dag en nacht zonder bang te zijn dat je huis vol zit met insecten. Zelf heb ik echt een hekel aan insecten, vind ze gewoon eng en dan niet eens omdat ze je kunnen bijten, maar gewoon niet mijn ding. Een hor kan je in een deur of in een raam krijgen, de meest voorkomende is een horraam. Een hor is een dunnere deur of raam met smalle mazen, zo smal dat er dus wel frisse lucht doorheen komt maar er geen insecten doorheen passen. Er zijn verschillende soorten horren verkrijgbaar, maar voor de deur is het vooral een plissé hordeur, oftewel een schuifhor. Voor de ramen zijn er echter wel verschillende soorten horren te vinden en afhankelijk van het raam kan je er een uitkiezen. Opent jouw raam naar binnen toe dan dan is een inzethor een goede optie, die plaats je eenmalig en verder hoef je er niks aan te doen. Gaat jouw raam naar buiten open of heb je een dakraam dan zijn er andere soorten horren die je kan gebruiken, zoals de raamrolhor of de voorzethor. De raamrolhor werkt hetzelfde als een rolgordijn die rol je naar beneden voor gebruik en de voorzethor die plaats je enkel voor je raam als je je raam openzet. 

Gebruik geurtjes

Naast het gebruik van een hor kunnen het gebruik van geurtjes ook de insecten buiten de deur houden. Je kan bij je ramen en deur gebruik maken van die geurtjes om de insecten te weren. Er wordt vaak gebruik gemaakt van kaarsjes of andere apparatuur die geur afgeven. Zoals een aroma diffuser of een dispenser, beiden geven de geur naar keuze af en verjagen op die manier de insecten.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK