Eerste hulp bij feestjes geven!

Geschreven door Yvette
feest geven

Iedereen is gek op feestjes. Gezellig met zijn allen met elkaar kletsen of een spannend bordspelletje spelen, het kan allemaal op een feestje. De meeste mensen denken bij het woord feestje algauw aan een verjaardag. Dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn. Er kunnen veel meer redenen zijn voor een feestje. Als je bijvoorbeeld net geslaagd bent voor je opleiding is het leuk om dit succes met anderen te vieren. Er hoeft bovendien niet eens een directe reden voor een feest te zijn. Als jij zin hebt om het leven te vieren met al je dierbaren om je heen, is dat voldoende genoeg. Je hoeft je niet altijd te verantwoorden, soms is het goed om ook iets spontaans te ondernemen en gewoon zomaar een feestje te geven, voor de leuk. Maar, wat heb je allemaal nodig om jouw feestje tot een goed einde te brengen?

Feestversiering is onmisbaar op een feestje

Allereerst is het natuurlijk logisch dat je feestversiering moet kopen om de woonkamer of andere ruimte waarin je je feestje viert prachtig te versieren. Je hoeft niet per se aan ballonnen of slingers te denken, je kan natuurlijk ook hele andere vormen van versiering aanschaffen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aantal mooie planten of zijdezachte kussentjes? Daar wordt iedereen blij van!

Een thema-feest maakt jouw feestje nog leuker dan deze al is!

Een thema is onwijs leuk. Zo wordt je feestje een stuk minder saai en minder standaard. Een thema dat vaak de revue passeert is Halloween. Iedereen komt dan in een Halloween kostuum, je hebt overal skeletten, vleermuizen en spinrag hangen en je maakt angstaanjagende snacks. Altijd een topidee! Ik houd zelf ook van minder standaard thema’s, zoals het Oktoberfest bijvoorbeeld. In Duitsland is dit een van de populairste thema’s, maar in Nederland is het nog vrij onbekend. Haal de Duitse sfeer in huis door jouw gasten te vragen in Oktoberfest kleding te komen en zorg voor liters bier en bittergarnituur. Onwijs leuk en lekker!

Hapjes en drankjes, wat schotel je je gasten voor?

De hapjes en drankjes die je je gasten serveert, mogen natuurlijk niet achterblijven. Want wat is nou leuk om op tafel te zetten? Een zelfgebakken taart die jij met al je liefde hebt gemaakt, dat vind ik zelf altijd een geweldig succes. Ik ontvang dan zoveel complimentjes van mijn gasten, dat is zo leuk! Maar ook een lekkere limonade die je zelf hebt gemaakt met een schijfje citroen erbij is altijd een goed idee. Dit zijn twee van mijn favoriete gerechten en drankjes om op feestjes tevoorschijn te toveren!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK