Deze boeken las ik in February

Geschreven door Yvette
Het was een tijdje geleden voor mij, maar ik heb de afgelopen maand behoorlijk wat boeken gelezen! En omdat ik het toch wel weer leuk vind om eens te vertellen wat ik nou precies van deze boeken vond, ga ik dat vandaag doen. Ik heb een hele veelzijdige selectie en dat is ook te merken aan mijn mening. Deze maand last ik Ibiza, Land Van Liefde van Mireille van Hout, Schuld van Mel Wallis de Vries, Winter In New York van Chantal van Gastel en Masterclass Ondernemen van Annic van Wonderen.

Winter In New York

Ik was al fan van de boeken van Chantal van Gastel, dus ik kon niet wachten Winter In New York te gaan lezen. Het boek bevat een aantal korte verhalen die zich allemaal in de winter afspelen. Alleen het eerste verhaal speelt zich daadwerkelijk in New York af en is een vervolg op Zomer In New York. Ik heb van dit verhaal nog het meest genoten. Chantal schrijft ontzettend grappig en beeldend en je ziet alles echt voor je. En daar hoef je niet eens voor in New York geweest te zijn. Ook bevat dit boek een kort verhaal over Mia uit Ik Wist Het. Een boek wat ik met veel plezier gelezen heb en dit verhaal speelt zich hiervóór af, wat ik erg bijzonder vond. Ja, dit is echt een heel leuk boek om met koude dagen erbij te pakken. Dekentje, kopje thee, boek, perfect!

Masterclass Ondernemen

Ik wilde dit boek zo graag hebben! Na maandenlang twijfelen, besloot ik hem aan Sinterklaas te vragen, en yes, ik kreeg hem ook nog! Het duurde even voordat ik hem ben gaan lezen en helaas viel het boek me behoorlijk tegen. Ik had gehoopt op een inspirerend boek vol praktische tips over hoe je je eigen bedrijf opstart. Hoe je moet ondernemen. Zoals wat de achterflap mij ook beloofde. Helaas vond ik het boek alles behalve inspirerend. Het werkt voor mij niet inspirerend om te lezen hoe iemand zonder enige moeite bekend is geworden met haar modewebsite. Waarmee ik absoluut niet beweer dat Annic van Wonderen niet keihard heeft gewerkt, maar ik wil niet lezen over iemand die al na een maand haar website online te hebben landelijk bekend werd. Ik wil lezen over iemand die jarenlang heeft geknokt voor haar positie. Dát vind ik een inspiratie en dat geeft mij de moed om door te gaan. Er waren wel wat praktische tips, zoals bijvoorbeeld wat wettelijke zaken die bij een winactie met hoge waarde komen kijken, of de do’s en don’ts van social media. Maar over het algemeen had dit boek voor mij juist het tegenovergestelde effect dan dat volgens mij de bedoeling was.

Ibiza, Land Van Liefde

Ik ben zo bevoorrecht geweest om de schrijfster van dit boek, Mireille van Hout, te ontmoeten op de Winter Books, Blogs & Borrel (#WinterBBB) van VBK Media. Ze vertelde hier over de totstandkoming van dit boek en ik was meteen geïntrigeerd door het verhaal. Lucky for me zat het boek in de goodiebag! Ik heb het boek in drie avonden uitgelezen. Ik had in het begin wat moeite om in het verhaal te komen. De tijd switcht namelijk met ieder hoofdstuk. Het ene moment zit je in het heden en het andere moment in het verleden. Ook komen er nogal wat namen voorbij, dus je moet wel even je hoofd erbij houden. Na een tijdje zat ik er helemaal in. Het verhaal gaat over een kindje dat tot haar tiende op Ibiza woonde in een hippiecommune. Ineens vertrokken zij en haar moeder halsoverkop van het eiland en Sue (het kindje, dat eigenlijk Sun Dance heet) heeft nooit begrepen waarom. Jaren later, als ze zelf moeder is, besluit ze de aanleiding te achterhalen. Het boek geeft een mooi beeld van het leven op Ibiza in de flowerpowerperiode, de tijd van de jeugd van mijn eigen ouders, al waren dat geen echte hippies. Daarbij vond ik het verhaal ook erg boeiend en wilde ik steeds meer weten van het leven van Sun Dance op Ibiza en haar plotselinge vertrek. Het boek houdt je in zijn greep!

Schuld

Ook Mel Wallis de Vries mocht ik ontmoeten op de boekenborrel van VBK Media. Ze was meteen mijn nieuwe heldin! Ik mocht met haar op de foto en ik vond haar ontzettend lief! Mel Wallis de Vries houdt er naar eigen zeggen van om ‘tieners te vermoorden’ en laat ik nou net van dat soort boeken houden! Ik ben 32 jaar, maar lees nog steeds graag in tienerboeken, omdat ze me inspireren bij mijn eigen schrijfsels. Schuld is haar nieuwe boek en ook meteen de eerste die ik ooit van haar las. Het verhaal gaat over een school waar drie jongeren zelfmoord plegen, vlak na elkaar. Er lijkt niet echt een verband te zijn. Totdat Tess een briefje krijgt. ‘Jij bent de volgende…’. Het was duidelijk gericht op jongere mensen, maar ik merkte dat Mel zich erg goed in deze wereld kon inleven. Want ondanks dat het voor mij alweer wat jaartjes geleden is, herkende ik deze wereld feilloos. Het boek is ontzettend spannend, goed geschreven en ik kon het maar met moeite wegleggen. Soms vond ik het zelfs behoorlijk emotioneel en aangrijpend! Dit boek is een echte aanrader voor jonge lezers, maar ook zeker als je wat ouder bent kan het erg vermakelijk zijn.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK