Derde trimester catch-up

Toen ik zwanger werd, zag ik voor me hoe ik mijn hele zwangerschap lang zou gaan bloggen en alles bij zou houden. Ik had zelfs bedacht om wekelijks te gaan vloggen, negen maanden lang. In de praktijk bleek dat even heel anders te gaan! Hoewel ik mijn zwangerschap wel geregeld aanhaal op mijn blog, heb ik niet vaak updates geplaatst. En vloggen heb ik al helemaal niet gedaan, geen seconde. Waarom ik zo weinig over mijn zwangerschap heb geblogd, heeft niet echt een duidelijke reden. Ik denk dat ik van te voren dacht dat ik er meer behoefte aan zou hebben. En daarbij wilde ik eigenlijk voorkomen dat dit een soort zwangerschapsblog zou worden en heb ik geprobeerd het af te wisselen met andere persoonlijke blogposts. Ik hoop dat dit is gelukt.

Maar nu het derde trimester van mijn zwangerschap is aangebroken en de bevalling steeds dichterbij komt (nog maar een week of acht, aahh!), heb ik het gevoel dat dit een mooi moment is voor een update. Er is ondertussen natuurlijk best veel gebeurd. Ik zit nu in de 32e week en dat betekent dat ons kindje al een tijdje levensvatbaar is. Natuurlijk hebben we liever dat ze nog een paar weekjes blijft zitten, maar ik vind het zelf een heel fijn gevoel dat als ze nu geboren zou willen worden, de kans groot is dat dat gewoon goed afloopt.

Party in my belly

Met de baby gaat het uitstekend! Ze groeit goed, al ligt de lengte van haar beentjes ietsjes onder het gemiddelde, maar ze heeft ook een kleine mama, dus dat is allemaal helemaal niet erg of raar. Verder zijn alle waardes en metingen enzo altijd super positief, dus ik ben zeer trots! Ik weet niet of het wat zegt over hoe ze later is, maar ik heb een ontzettend actief Maysje in mijn buik. Ik hoef me nooit af te vragen of alles wel goed is met haar, want ze is constant in beweging. Natuurlijk vind ik dat geweldig, omdat ik de eerste paar maanden toen ik nog niets voelde zoveel stress heb gehad of alles wel goed zou gaan. Die stress is compleet weg en ik voel me zeer bevoorrecht dat ik dat op deze manier mee mag maken. Maar ik moet er wel een kanttekening bij zetten. Soms schopt ze hard! En soms doet het pijn! Vooral als ze draait, vind ik dat soms ontzettend ongemakkelijk voelen. Maar het hoort erbij en ik ben gewoon super opgelucht dat ik het voel!

De babykamer

Met nog maar twee maanden op de klok, is de babykamer bijna helemaal af. Eigenlijk is hij al af, want alle meubels hebben we al en alles staat op zijn plek. De muren hebben een fris kleurtje en de gordijnen hangen. Ik moet alleen alle kleine dingen, alle kleertjes, boekjes en dat soort dingen nog een plekje geven en er moeten nog wat dingen aan de muur en dan is het echt helemaal klaar. Ik ben tot nu toe heel blij met het resultaat! Maar dat het nu echt af moet zijn, begint wel een beetje te knagen. Voor mijn gevoel is de bevalling al zo dichtbij en dan word ik toch wel een beetje nerveus van de troepjes en het onopgemaakte bedje. Maar dat komt vast goed binnenkort!

Foto’s: Petr Kratochvil (Pixabay)

Symptomen

Klaaguurtje! Nee hoor, ik geloof niet dat ik zo veel klaag, want om eerlijk te zijn: ik wilde dit, ik wil dit nog steeds en ik zou wel gek zijn om te klagen over iets waar ik zo lang naar verlangd heb. Maar ook ik heb ik de nodige symptomen, dat hoort er natuurlijk bij. Ik heb bijvoorbeeld ongelooflijk veel last van maagzuur. Vooral in de avonden speelt het op en ik heb alles geprobeerd om het te verminderen. Ik drink melk (helpt niet), ik eet vanillevla (hielp in het begin, maar nu niet meer) en ik eet vaker en kleinere porties (helpt niet). Het enige wat echt helpt zijn Rennies en die neem ik dan ook bijna elke avond voor het slapen gaan en ik heb ze altijd bij me. Ze helpen meteen en dat is zo fijn, want soms is het maagzuur zo erg dat ik er gewoon misselijk van word. Waar ik ook erg veel last van heb zijn harde buiken (niet pijnlijk, dus niet gevaarlijk ofzo, maar wel vermoeiend) en heel vervelende pijnen in mijn rug en mijn bekken. De harde buiken komen vooral als ik een tijdje buiten loop. Als ik dan even rust neem dan gaat het wel weer, dus zo erg vind ik dit niet. Maar mijn rug en mijn bekken, oh my lord, hier word ik echt gek van. Ik doe natuurlijk veel computerwerk, dus ik moet tegenwoordig erg vaak tussendoor even plat liggen, omdat ik dan echt kapot ga van de steken in mijn rug. Maar dat is eigenlijk alles waar ik echt heel veel last van heb. De slaapproblemen die ik de afgelopen weken had vanwege de groeiende en in de weg zittende buik, worden steeds minder! Ik begin te ontdekken wat een goede houding is om te slapen en ik slaap steeds vaker gewoon de hele nacht door. Heel fijn!

Werk en blog na de bevalling

Iets wat ik heel moeilijk vind om tegen andere mensen te zeggen (omdat ik dan vaak te horen krijg dat ik totaal geen idee heb wat er straks op me af gaat komen en nergens meer tijd voor zal hebben) is dat ik veel plannen heb voor na de bevalling, wat betreft mijn werk en mijn blog. Ik heb altijd een ‘huismoeder’ (heet dat zo?) willen zijn en voor mezelf werken (wat ik nu zo’n twee jaar doe) is dan natuurlijk een geweldige oplossing. Sinds ik zwanger ben is de groei van mijn bedrijf natuurlijk wel een beetje gestagneerd en ik heb absoluut de intentie om daar na de bevalling weer keihard aan te gaan werken. Ik ben al een tijdje bezig om mijn website opnieuw op te zetten, met een compleet nieuw uiterlijk en aanbod en ik gebruik straks mijn zwangerschapsverlof om daarmee verder te gaan. Ik wil een bijbehorende Facebookpagina opzetten en na de bevalling, zodra het weer kan, wil ik actief nieuwe opdrachtgevers gaan zoeken. Op bloggebied zit ik ook vol nieuwe ideeën. Ik wil een nieuwe blog gaan openen wat gericht is op het gezinsleven en het organiseren daarvan. Oh my, het is de eerste keer dat ik dit deel met jullie! Primeur! Ik ben hier eigenlijk al een dik half jaar mee bezig en ik pak het heel rustig aan. Ik wil niets overhaasten en alles goed uitdenken, zodat ik echt sta achter datgene wat ik beslis. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte als er iets te melden valt.

Ongeduldig

Niet alleen vanwege bovengenoemde kwaaltjes, maar ook omdat ik gewoon super ongeduldig ben, mag van mij de zwangerschap eigenlijk wel voorbij zijn. Ik ben er wel klaar mee om mezelf een walvis te voelen en ik kan niet wachten sushi en salami te eten! Wat ze zeggen over de verschillende trimesters is helemaal waar. In het eerste trimester voel je je vreselijk (misselijk, moe, enzovoort), het tweede trimester voel je je fantastisch en het derde trimester ben je er helemaal klaar mee. Maar ik ben natuurlijk ook super nieuwsgierig naar ons Maysje, hoe ze zich zal ontwikkelen en hoe we zullen zijn als gezinnetje. Ik kan niet wachten!

Tags :