De woonkeuken als centrale plek in huis

De woonkeuken als centrale plek in huis

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

Samenzijn met het gezin in een belangrijk in ieder huishouden. Vaak staat hierbij eten centraal. Zo is het avondeten meestal het moment waarbij iedereen bij elkaar kan zijn. Een woonkeuken is in dat geval een echte must. De woonkeuken is de centrale plek van het huishuiden, een plek waarbij eten en familie of vrienden bij elkaar komen. Maar hoe zorg je nu voor een fijne woonkeuken?

De plek waar gezelligheid en samenzijn centraal staat

Een woonkeuken is niet zomaar een extra ruimte in huis, maar een plek waar echt aandacht aan besteed mag worden. Het is een plek waar lekker gekookt wordt, maar tegelijkertijd ook een plek waar lekker gekletst en gelachen kan worden. Daarom is het belangrijk om een fijne sfeer te creëren, waar iedereen zich goed voelt. De open uitstraling van een woonkeuken nodigt al snel uit tot gezelligheid en goede gesprekken.

Woonkeuken: gezelligheid en samenzijn

De indeling van de woonkeuken

Een woonkeuken kan op allerlei manieren worden ingedeeld. De indeling is ook sterk afhankelijk van de beschikbare ruimte in huis. Bij moderne woonkeukens wordt er vaak gekozen voor een opstelling met kookeiland. Hierbij wordt de achterste muur gebruikt voor keukenkastjes en de koelkast, terwijl de ruimte ervoor wordt onderbroken door het kookeiland met kookplaat. Het voordeel hiervan is dat ook de kok betrokken is bij het gesprek.

Een andere leuke optie is het gebruik van een bar. Dit kan in combinatie met een kookeiland of natuurlijk zonder. De bar geeft de ruimte een losse en meer intieme sfeer aan de woonkeuken. Het is ook erg praktisch wanneer je bijvoorbeeld met z’n tweeën bent. Daarnaast geeft de bar het geheel een luxe uitstraling. Welke opstelling je ook kiest, een grote eettafel mag natuurlijk ook zeker niet missen.

Woonkeuken: dezelfde stijl

Leefruimte en keuken in één stijl

Het fijne van een woonkeuken is dat je de leefruimte en de keuken één geheel kunt maken. Dit lukt het beste wanneer de ruimte één stijl heeft. Welke stijl je kiest is natuurlijk helemaal afhankelijk van je eigen smaak. De moderne stijl is erg populair in Nederlandse keukens. Hierbij worden veel strakke lijnen gebruikt en keukenapparatuur wordt zoveel mogelijk weg gewerkt. Een mooie combinatie hiermee is bijvoorbeeld een mooie eettafel van onbewerkt hout. Zo breng je toch gemakkelijk natuurlijke materialen in de woonkeuken.

Woonkeuken in één stijl

Vergeet de verlichting niet

Een goede sfeer is dus erg belangrijk in de woonkeuken. Wanneer de sfeer niet goed is, zal je er ook niet graag willen zitten. En vergeet daarbij ook zeker de verlichting niet. Fijne sfeerverlichting, of misschien zelfs een haard of kachel, hebben een groot effect op de algehele sfeer in je prachtige woonkeuken.

Bron afbeeldingen: unsplash.com, razoo.pl (Pinterest), recentlytheblog.com (Pinterest), huisinrichten.com (Pinterest)