De verfkriebels zijn er weer

Geschreven door Yvette
verven

Ja hoor! Het is weer zover. Ik heb de kriebels weer dat ik de kleuren in huis aan wil gaan passen. Natuurlijk moet je dat nooit hardop zeggen in de buurt van bekenden want stel je voor dat je vraagt om te helpen. Meestal zijn ze dan niet thuis. Niet erg want ik draai er mijn hand niet voor om dit soort klusjes zelf te doen. 

Welke merken verf zijn er?

Er zijn natuurlijk ontzettend veel merken verf die je kunt gebruiken om je huis op te knappen. Bij verf.nl hebben we ook een aantal verschillende merken zoals Wijzonol, Sikkens en Sigma. Buiten deze merken zijn er nog veel meer. 

Welke soorten verf zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten verf. Je kunt al beginnen met een verdeling te maken in water gedragen verf en acrylverf. Ook heb je binnen- en buitenverf. Je kunt ook nog een verdeling maken in muurverf en verf die je gebruikt om bijvoorbeeld je deuren en kozijnen te verven. Zoals je nu ziet zijn er dus echt wel een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. Op verf.nl staan alle soorten verf netjes onderverdeelt in categorieën. 

Weet je niet zo goed welke verf je nu precies moet hebben voor de klus die jij gaat doen? Laat je dan in ieder geval goed informeren. Het verven van bijvoorbeeld een muur is anders dan het verven van een meubelstuk. Je gaat op een andere manier en met andere spullen te werk. 

Wat heb je nog meer nodig?

Wanneer je besluit om te gaan verven dan heb je meer nodig dan alleen verf. Je moet ook denken aan een of meerdere kwasten, afplaktape, een verfroller, oude kleding, ontvetter, schuurpapier en eventueel een verfbakje wanneer je niet direct vanuit het blik wilt of kunt werken. Een trap is ook makkelijk als je op een hoger gelegen gebied moet verven. 

Tijd om aan de slag te gaan

Wanneer je dit alles allemaal hebt gevonden is het tijd om aan de slag te gaan. Ik ga er even vanuit dat je een deur gaat verven. Het eerste wat je dan moet doen is de deur opschuren en daarna stofvrij maken. Dit kan je met een vochtige doek en wat St Marc doen. St Marc ontvet ook meteen. Wanneer de deur niet vochtig meer is kan je gaan beginnen met schilderen. Zet het niet meteen te dik op. Je kunt beter twee laagjes doen dan dat je in 1 keer heel dik op gaat zetten. Have fun!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK