De kerstboom zat? Andere kerstboom opties, zoals een houten kerstboom die je misschien verrassen!

Geschreven door Yvette

Voor velen is de traditionele kerstboom in huis niet meer weg te denken, maar voor anderen is het mogelijk dat ze liever iets anders proberen het ene jaar en iets anders het andere jaar. Dit is waar alternatieve kerstbomen het hoekje om komen kijken. In dit artikel vertel ik je iets meer over waarom jij een alternatieve kerstboom in huis moet halen en welke soorten alternatieve kerstbomen er op de markt zijn!

Waarom zou je voor een alternatieve kerstboom moeten kiezen?

Dat een alternatieve kerstboom beter uit je interieur springt dan een traditionele kerstboom is zeker waar, maar dat is niet de enige reden waarom alternatieve kerstbomen tegenwoordig populair zijn. In sommige gevallen zijn alternatieve kerstbomen juist de oplossing. Een alternatieve kerstboom is namelijk duurzaam, in vergelijking met de traditionele kerstboom kan je een alternatieve kerstboom elk jaar gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de alternatieve kerstbomen bij houtenkerstboom.com, hier heb ik een houten kerstboom aangeschaft die ideaal is doordat hout een warm materiaal is net zoals een traditionele kerstboom! Een ander voordeel aan een alternatieve kerstboom is dat deze geen verzorging nodig heeft en hij verliest geen naalden! Daarnaast past hij ook in kleine woningen of zelfs in slaapkamers of kantoorkamers. Het grootste voordeel aan de alternatieve kerstboom is echter dat je deze zo creatief kan maken als je wilt, hierdoor kun je elk jaar een ander soort kerstboom in huis hebben! Vorig jaar ging ik met mijn houten kerstboom een goud en rood thema tegemoet voor de kerst, terwijl ik het jaar daarvoor juist voor koudere kleuren koos zoals zilveren en groen om het groen van een traditionele kerstboom na te bootsen en het wit van sneeuw. Een alternatieve kerstboom is ook makkelijk op te bergen, hierdoor hoef je er meer dan 300 dagen van het jaar niet naar om te kijken tot het jingle bell moment daar is.

De soorten alternatieve kerstbomen

Er zijn verschillende soorten alternatieve kerstbomen. Eerder heb ik al verteld dat ik zelf voor een houten kerstboom heb gekozen, hier zal ik later meer over vertellen. Maar ook zal ik kort ingaan op de metalen kerstboom en de kerstboom die je kan ophangen!

De houten kerstboom

Naast dat je bij houtenkerstboom.com een houten kerstboom kan halen kan je deze ook Doe-Het-Zelven! Dit doe je gemakkelijk door een aantal planken aan te schaffen en deze van groot naar klein af te zagen. Wanneer je het middelpunt van elke plank neemt en de langste als ‘’stam’’ gebruikt heb je een houten kerstboom! Vrij simpel toch? Voor je houten kerstboom kan je verschillende materialen gebruiken, zo kan je bijvoorbeeld voor steigerhout gaan dat een robuust uiterlijk geeft aan de kerstboom. Of vurenhout dat erg warm is en vrij veel wordt gebruikt rond de kerstperiode, maar mocht je in een warm land zijn en wil je kerst vieren dan zou je ook een houten kerstboom uit bamboestokken kunnen maken! Een houten kerstboom kan je makkelijk versieren door het te schilderen en te decoreren in echte kerstsfeer met slingers, kerstballen en zelfs een piek!

De metalen kerstboom

Specifiek voor het industriële interieur is er de metalen kerstboom. Deze is gemaakt van metalen buizen die vormgegeven zijn tot een kerstboom! Elke vorm kan anders zijn en je andere ideeën geven om je boom te versieren, zo is er de spiraalvorm en de driehoek vorm metalen kerstboom. Anders dan een houten kerstboom zal het moeilijk zijn om deze zelf te maken. Daarom kan je deze beter aanschaffen bij een online webshop of een tuincentrum bij jouw in de buurt!

De kerstboom die aan de muur hangt

Er zijn verschillende manieren waarop je een kerstboom aan de muur kan hebben hangen. Zo kan je bijvoorbeeld een grote mooie print hebben van een kerstboom die je aan de muur hangt tijdens de kerstdagen. Of je kan een kerstboom aan de muur maken. Dit kan je op verschillende manieren doen.

Allereerst kan je een kerstboom op je muur schilderen, dit is voor de creatievelingen onder ons met oog voor detail een mooie manier om de kerst in huis te halen. Ik zou dit zelf ook overwegen als ik weer een wat anders wil dan mijn houten kerstboom.

Daarnaast kan je een ander doe-het-zelf project aangaan door met touwen in de weer te gaan. Door touwen door de lengte te hangen vanaf het plafond naar de grond is het mogelijk om een patroon te maken dat een kerstboom vormgeeft. Of je kan met verschillende materialen, zoals groene touwen of gedroogde bladeren een kerstboom knopen. De ideeën voor een kerstboom uit touwen is eindeloos.
Voor welke kerstboom je ook kiest, kies de kerstboom die jouw het kerstgevoel geeft. Want niks is leuker dan cadeautjes onder de boom open maken. Een gekke advent kalender aan je vader geven of juist een gebreide kerst trui van je oma krijgen. Vergeet niet het samenkomen rond de tafel om te genieten van het eten, kerst is mijn favoriete feestdag de jouwe ook?

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK