Carnavalskleding in Den Bosch

Geschreven door Yvette
Carnavalskleding in Den Bosch

Alaaf! Ieder jaar vindt er in Den Bosch een gigantisch feestspektakel plaats, genaamd carnaval. Het is de tijd van het jaar dat je goed uit kunt pakken en je je kunt verkleden in de mooiste outfits. Echter kent Den Bosch strenge regels als het aankomt op het verkleden en worden veel mensen in bijvoorbeeld zusterpakjes, legerpakjes of S.W.A.T. kostuums geweerd bij de deur van de kroeg. Maar waar moet je dan precies op letten? Je leest het allemaal in dit artikel.

In Den Bosch dragen feestgangers carnavalsjassen

Wist je dat in Den Bosch tijdens carnaval carnavalsjassen worden gedragen? Deze jassen worden ook wel een boerenkiel genoemd en zijn rijkelijk gedecoreerd met emblemen. Deze emblemen zijn bij verschillende kroegen in de stad te verkrijgen, maar vandaag de dag is er online ook meer dan genoeg keuze. Een van de meest bekende emblemen is de groene kikker en hoe meer emblemen je op je jas hebt geborduurd, des te duidelijker je een ‘’echte Bosschenaar’’ bent. Redenen genoeg dus om hier een keer goed in te investeren.

De jassen zijn erg goed te combineren met verschillende kleurrijke accessoires

Wist je dat de kleuren rood, wit en geel staan voor de kleuren van Den Bosch tijdens carnaval? Breng je een bezoek aan de stad tijdens deze periode van het jaar, dan valt het je meteen op dat deze kleuren opvallend vaak terug te zien zijn. Denk hierbij aan decoraties om lantaarnpalen en vlaggen die uit zijn gehangen. Maar ook feestvierders voegen deze kleuren maar al te graag toe aan hun outfit. De jassen zijn erg goed te combineren met verschillende kleurrijke accessoires. Denk hierbij aan mutsen, sjaals en handschoenen voor de koudere dagen van het jaar.

Jouw favoriete kleurrijke accessoires bestel je binnen een mum van tijd online

Misschien heb je op dit moment net even te weinig tijd om een bezoek te brengen aan de stad voor het kopen van je nieuwe outfit voor carnaval. Maak je je hier vooral geen zorgen over. Jouw favoriete kleurrijke accessoires bestel je binnen een mum van tijd online, bijvoorbeeld bij www.oeteldonkstijl.nl. Ook de carnavalsjassen zijn altijd eenvoudig en snel online te bestellen. Hierdoor kan het feest binnen een paar dagen al beginnen. Wel zo goed om te weten natuurlijk!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK