Boxsprings vergelijken – waar let je op?

Geschreven door Yvette
Boxsprings vergelijken

Je bent toe aan een nieuw bed maar je bent er nog niet helemaal uit welke dat het gaat worden. Het enige waar je wel uit bent is dat het een boxspring moet gaan worden, maar welke? Ik ga je erbij helpen om de juiste keuze voor jou te maken.

Hoe breed mag je boxspring zijn?

Als eerste is het van belang dat je weet hoe breed je nieuwe boxspring mag zijn. Het zou natuurlijk hartstikke zonde zijn wanneer jouw nieuwe bed komt en het is te breed. Dus meten is weten! 

Kijk bij meerdere aanbieders

Ga niet uit van 1 winkel maar kijk bij meerdere aanbieders. Goedkope bedden kan je op meerdere sites tegenkomen maar het comfort is toch eigenlijk het meest belangrijke. Ik ben zo een type wat echt goed onderzoek doet voordat ik een aankoop doe. Dit omdat ik al vaak met het bijltje had gehakt dat ik ergens wat had gekocht en het een paar dagen later ergens anders voor een veel leukere prijs tegenkwam. 

Welke functies heeft je bed?

Jouw boxspring heeft natuurlijk als voornaamste functie dat het lekker moet liggen zodat je er uitgerust weer uitkomt wanneer jij je nachtrust hebt gehad. Wist je dat er ook boxsprings zijn waarvan je bijvoorbeeld het voeteneind en/of hoofdeind kan verstellen? Er zijn er zelfs bedden die een opbergfunctie hebben. Reuzehandig wanneer jij klein behuisd bent. Op die manier kan jij bijvoorbeeld je winterkleding eronder bewaren in de zomer, en wanneer het seizoen omslaat kun je dit weer veranderen. 

Hoeveel gewicht kan het houden?

Ook een boxspring heeft een bepaald gewicht wat het kan houden. Dit is dus iets waar je zeker op moet letten. Ben je net wat zwaarder dan zijn daar ook zeker wel boxsprings voor te verkrijgen maar dat moet er dan wel bijstaan. 

Extra artikelen bij je boxspring

Koop je een boxspring? Koop er dan ook een topper bij. Dit ter bescherming van je bed. Deze topper kun je ook gewoon zelf wassen. Ik vind het heerlijk dat ik dan weer helemaal een schoon bedje heb wanneer ik dat gedaan heb. Stiekem heb ik er zelfs gewoon twee. Zodra de een in de was zit leg ik de andere er meteen weer op!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK