Anna Saccone’s miskraam & mijn eigen verhaal


Sommigen van jullie die actief zijn op YouTube, kennen haar misschien wel: Anna Saconne. Anna is een wereldwijd bekende Ierse YouTuber die een tijdje geleden bekend maakte dat ze 8 weken zwanger was. Maar Anna heeft helaas een miskraam gehad in de 11e week. Super heftig! Gisteren heeft ze er een video over online gezet, waarin ze vertelt hoe dat gegaan is, wat ze gevoeld heeft qua symptomen en veel andere dingen die erbij kwamen kijken. Geen huilvideo, wel emotioneel, maar vooral ook erg informatief.

Voor mij (ik heb een paar maanden geleden hetzelfde doorgemaakt) was het wel even eng om de video te gaan bekijken, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb! Ik vind het zo bijzonder dat ze er zo goed over kan vertellen! Er zit nog een behoorlijke taboe op om hier open over te praten, wat resulteert in busladingen vol vrouwen die niet weten wat ze moeten verwachten, hoe ze een miskraam moeten herkennen en er zelf ook niet over durven te praten. Mede daarom wil ik graag de video delen in een blogpost, zodat nog meer mensen er eventueel steun uit kunnen halen. Maar ook wil ik er even over praten, want de video heeft bij mij voor veel herkenning gezorgd.

Anna Saccone – Miscarriage at 11 weeks