tips voor meer sfeer in de slaapkamer

3 tips voor meer sfeer in de slaapkamer

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+

De slaapkamer is de afgelopen jaren steeds meer uitgegroeid tot verlengstuk van de woonkamer. Waar we deze ruimte voorheen vooral sober aankleedde, zien we dat dit tegenwoordig een stuk extravaganter mag. Woonaccessoires, warme kleuren en sfeervolle verlichting worden ingezet om deze kamer een fijne plek te maken. Een ruimte waar je heerlijk in kunt ontspannen, een boekje kunt lezen, televisie kijken of gewoon even van de rust te genieten. De slaapkamer enkel om te slapen? Welnee! Deze ruimte verleent zich tot zoveel meer dan dat.

Is jouw slaapkamer ook toe aan een make-over? Met de volgende 3 tips breng jij binnen mum van tijd meer sfeer in de slaapkamer.

1. Nieuwe lampen kopen

Nieuwe lampen kopen? Dit lijkt misschien een vreemde tip, maar we lichten deze graag even toe. Verlichting speelt namelijk een allesbepalende rol binnen de sfeer in huis. Zonder de juiste verlichting, zal de sfeer ook nooit naar wens worden. Maar wat kan je doen om de sfeer in de slaapkamer te optimaliseren?

Allereerst is het belangrijk om een lichtplan op te stellen. Hierbij kijk je welke lichtbronnen nodig zijn om de kamer voldoende te verlichten. Hierbij denk je niet alleen uit een praktisch oogpunt, maar ook met het oog op het verhogen van de sfeer in de slaapkamer. Over het algemeen kunnen we spreken van de volgende lichtsoorten: accentverlichting, sfeerverlichting, basisverlichting en werkverlichting. Door een combinatie van deze lichtsoorten te maken, creëer je een prettige woonsfeer.

Vind je het lastig om een effectief lichtplan op te stellen? Vraag dan om een specialist in een winkel of webshop. Zij kunnen samen met jou, aan de hand van een plattegrond van de kamer, een lichtplan opstellen.

2. Warme kleuren aan de muur

Een likje verf doet al gauw wonderen voor de uitstraling van een ruimte. Zo ook in de slaapkamer. Maar welke kleur gebruik je dan? Omdat de slaapkamer een ruimte moet zijn om te kunnen ontspannen en slapen, raden wij té felle of overheersende kleuren af. Kies dus niet voor neon oranje of felgroen, maar kies voor subtiele en warme kleuren. Hiermee creëer je een rustgevende en sfeervolle slaapkamer, waar jij heerlijk tot rust kunt komen!

Wil je liever niet te veel kleur op de muren brengen? Verf dan slechts één wand (bijvoorbeeld de wand achter het bed), dat kan al een gigantisch verschil maken en kost bijna geen tijd of geld!

3. Maak gebruik van een vloerkleed

Ben je op zoek naar een sfeervolle woon item in de slaapkamer? Kies dan zeker voor een vloerkleed. Dit ziet er niet alleen heel knus uit, maar zorgt ook voor heerlijke warme voeten als je uit bed stapt. Een absolute win-win situatie dus!

Kies voor een echte eyecatcher op de vloer of hou het juist zo simpel mogelijk voor een strakke en moderne slaapkamer. Heb je snel last van koude voeten? Kies dan voor een hoogpolig vloerkleed. Als je vaak te kampen hebt met allergieën en liever de moderne uitstraling van de slaapkamer voortzet, is een laagpolig vloerkleed juist beter geschikt. Als je niet bang bent voor prints, mag je best een beetje uitpakken!