3 redenen waarom ik voor refurbished kies!

Geschreven door Yvette
refurbished

Tegenwoordig kun je op internet niet op zoek gaan naar een nieuwe laptop of telefoon zonder refurbished producten tegen te komen. En eerlijk is eerlijk, het is een enorme trigger. Waarom? Omdat je voor dezelfde producten veel minder betaald dan voor een nieuw product. Maar waar zou je kiezen voor een refurbished product? 

1. De prijs

Logisch, de prijs is toch echt wel het allerbelangrijkste. Want waarom zou je voor hetzelfde product honderden euro’s meer betalen? Of je moet geld te veel hebben en het kwijt willen maar besparen willen we allemaal, altijd.

We betalen gewoon al snel te veel voor producten en refurbished producten doen niets af aan nieuwe producten. Oké, soms kan er een deukje of krasje zitten maar op elke website waar je refurbished producten kunt kopen wordt aangegeven welke schade er op het product zit. 

Maar voor een klein krasje kun jij dus al gauw een besparing van enkele honderden euro’s krijgen en dat loont toch wel de moeite.

2. Duurzaamheid en milieu

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen. Het milieu. Want daar gaat het gewoon niet zo goed mee. De klimaatveranderingen nemen enorm toe, de plastic soep in de oceanen. Ontkennen heeft geen zin, en ons consumptiegedrag maakt het er niet beter op. We gooien veel te makkelijk spullen weg die nog prima voor hergebruik kunnen en door te kiezen voor een refurbished laptop of een refurbished pc werk jij mee aan een duurzamere wereld.

3. Garantie en zekerheid

Als je via een tweedehands aanbieder gaat kijken voor een Iphone7 of laptop heb je garantie tot aan de voordeur. Je koopt iets, en het lijkt goed maar waar kan jij terecht als er onverhoopt iets mis is met het product? Bij een bedrijf die refurbished producten verkoopt weet jij zeker dat het product goed is nagelopen en je krijgt meestal een bepaalde periode nog garantie over jouw product.

Op die manier weet je gewoon dat je geen rotzooi koopt en kun je ergens aankloppen als er onverhoopt toch iets niet naar behoren werkt of naar verwachting is.

Conclusie

Refurbished producten kopen heeft de toekomst. Het is budgetvriendelijk en milieuvriendelijk. Kwaliteit is ook gegarandeerd en daardoor zijn er eigenlijk geen redenen te bedenken waarom je niet zou kunnen kiezen voor refurbished producten. Kijk goed rond en laat je goed informeren en check of het bedrijf waar jij refurbished producten wilt kopen een Refurbished Keurmerk heeft. Zo weet jij zeker dat je goed zit!

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK