What I Ate Wednesday 29-3-17

Elke donderdag laat ik zien wat ik de dag daarvoor, op woensdag, heb gegeten en gesnackt! Deze woensdag heb ik mij een beetje misdragen met de snacks. Ik vind het niet moeilijk meer om gezonde keuzes te maken bij de hoofdmaaltijden, maar de snacks zijn nog wel even een heikel punt. Vanaf nu maar weer even extra op letten! Verder mocht ik deze woensdag van de dame van de thuiscontrole even de deur uit! Je snapt dat we naar een cafeetje zijn gegaan voor wat lekkers! Zo fijn om er even uit te zijn!

Breakfast, 7:45 uur

Mijn ontbijt bestond vandaag uit twee plakken witbrood. Eén belegd met een hardgekookt eitje en één met kaas, radijsjes en een beetje peterselie. Vooral die laatste was super yum!

Snack, 10.35 uur

Aan het eind van de ochtend snackte ik iets heerlijk lenteachtigs, namelijk deze tompouce! Dit is de lentetompouce van de Lidl. Mega lekker en wat een plaatje, of niet? Als ik het niet al had, kreeg ik meteen zin in de zon.

Lunch, 12.30 uur

Voor de lunch ging ik weer eens all out met de Griekse yoghurt en fruit. Ik had ontzettende trek, dus ik deed er best veel in. Aardbeien, frambozen, blauwe bessen en banaan met een beetje kaneel eroverheen. Ja, ik ben de laatste tijd wel echt een fan van Griekse yoghurt. Het is zo lekker romig, niet zo zuur als normale yoghurt en het vult echt goed!

Snack, 14:15 uur

Wat ijs betreft kan ik me de laatste tijd ook maar moeilijk beheersen, dus nam ik een lekker ijsje ’s middags.

Dinner, 17.55 uur

Veel lenteachtige foodfoto’s op deze woensdag, vind je niet? Rick maakte ’s avonds deze heerlijkse nasi en ook nu weer vind ik het een plaatje. Hij was ook echt heel lekker!

Dessert, 18.10 uur

Normaal ben ik niet zo van de toetjes. Als ik al iets zoets eet na het eten, is het vaak wat later op de avond. Maar dit keer had ik er wel zin in en ik koos voor een schaaltje bananenkwark met kleine stukjes chocolade erin (super lekker!) en ik deed er wat schijfjes banaan bij. Erg lekker, maar wel zo zoet dat ik de volgende keer iets minder pak.

Snack, 19.25 uur

Een paar dagen geleden zei de dame van de thuiscontrole dat ik best een keer kort de deur uit mocht om bijvoorbeeld wat te drinken ergens. Yay! Heerlijk! Dus deze avond, omdat het Date Night was, gingen we naar ons vaste cafeetje om de hoek en nam ik een lekkere kop thee en een citroentaartje. Een heel bijzonder taartje (een beetje kruidig, alsof het van kruidkoekdeeg was gemaakt) en echt mega lekker! Het was ook echt heerlijk om er even uit te zijn, onder de mensen.

Water

Sinds vorige week heb ik er eigenlijk geen moeite meer mee om aan de twee liter water per dag te komen. Ik weet niet zo goed wat die omslag veroorzaakte, maar op de één of andere manier heb ik veel meer dorst en ik heb de helft meestal al voor lunch gehad. Mijn nieuwe doel is dus tweeënhalve liter.

En tadaaa, hier kom ik steeds dichterbij! Ik ben echt mega trots op mezelf. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat ik het nog nooit zo lang heb volgehouden om zoveel water te drinken op een dag. Ik hoop dat het positieve gevolgen heeft voor het geven van borstvoeding straks en voor mezelf en dat ik het na de bevalling weet vol te houden. Dat wordt nog tricky, want dan zal de motivatie een stuk minder zijn. Ik ga mijn best doen!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge