10 Vragen beantwoord over mijn zwangerschap

zwangerschap

Omdat ik nu bijna op de helft ben van mijn zwangerschap-… Wacht even. Kunnen we even een momentje nemen? Een tijdje geleden was ik nog aan het klagen dat het allemaal zo langzaam ging en dat het van mij wel wat sneller mocht gaan. I guess I got my wish! Maar goed, omdat ik nu dus bijna op de helft zit, leek het me leuk om weer eens een update te doen over hoe alles gaat. En hoe leuk is het om dat te doen aan de hand van een aantal vragen! Op Betty Blogt vond ik een super leuk tag met interessante vragen en ik heb ze beantwoord!

Had je al lang een kinderwens voordat je zwanger werd?

Ja, ik wilde al jaren moeder worden. Het echte proberen heeft zo’n twee jaar geduurd. Ik heb over onze strubbelingen een blogpost geschreven, mocht je hier nieuw zijn en het interessant vinden.

Had je van tevoren verwachtingen over je zwangerschap?

Ja absoluut, maar allemaal helemaal niet zo positief eigenlijk. Ik was heel bang dat ik een verschrikkelijk persoon zou worden, door de hormonen en compleet zou veranderen! Of dat er psychisch allemaal enge dingen met me zouden gebeuren (zoals in de film De Gelukkige Huisvrouw, brrr geen aanrader als je zwanger bent!). Ook was ik er van overtuigd dat ik binnen no time ontzettend zou aankomen. Nou valt dat gelukkig allemaal heel erg mee, ik kom helemaal niets teveel aan en al die andere angsten waren ook totaal overbodig. Ik heb qua hormonen helemaal nergens last van, ben hoogstens af en toe wat prikkelbaarder, maar daar is alles dan ook mee gezegd. Wat een geluk!

Wat ging er door je heen toen je een positieve zwangerschapstest zag?

Eigenlijk bleef ik vrij kalm. Het was niet de eerste keer dat ik een positieve zwangerschapstest in handen had (vorig jaar oktober heb ik helaas een miskraam gehad) dus ik vond het lastig om meteen helemaal blij te zijn. Mijn man en ik waren natuurlijk ontzettend opgelucht dat het weer gelukt was, maar we hielden beiden een slag om de arm. Gelukkig gaat tot nu toe alles fantastisch!

Had je een voorkeur voor een zoon of een dochter?

Nee eigenlijk niet! Ik heb wel altijd het gevoel gehad dat ik een meisje zou krijgen, wat ook bleek te kloppen, maar dat had niets met voorkeur te maken. Met een jongetje waren we net zo gelukkig geweest, maar ik vind het wel heel bijzonder dat mijn voorgevoel bleek te kloppen!

Had je van tevoren al een duidelijk idee over welke babyspulletjes je wilde hebben? Wat heb je daar uiteindelijk van gekocht?

Rick en ik hadden al voordat ik zwanger werd een duidelijk beeld over hoe we de babykamer zouden inrichten. We zitten meestal wel op één lijn met dat soort dingen, dus die keuzes waren niet zo moeilijk te maken. Tot nu toe lijkt het erop dat het ook precies gaat worden zoals we in ons hoofd hadden. Wat spulletjes betreft moet ik eerlijk bekennen dat mijn man het meeste onderzoek doet naar merken van bijvoorbeeld kinderwagens en of ze goed en veilig zijn. Hij is daar goed in en ik denk dat ik meer van het inrichten en decoreren ben 😉

Hoe vind je het om een steeds dikkere buik te krijgen?

Fantastisch! Ik ben van mezelf niet de slankste en ik vind het eigenlijk superfijn om een steeds bollere buik te krijgen, zodat ik er niet meer uitzie alsof ik teveel vlaai heb gegeten, haha! Ik ben trots op mijn buik en doe absoluut geen moeite deze te verbergen.

Heb je twijfels en onzekerheden tijdens deze zwangerschap?

Helaas wel. Tot nu toe vond ik het heel moeilijk om echt te genieten, omdat ik steeds bang ben dat het weer misgaat. Maar volgens mij voel ik sinds vorige week ons meisje af en toe bewegen en zoals ik van te voren al dacht: dat helpt echt enorm! Zolang er beweging is, is alles goed met haar en ben ik gelukkig!

Doe je iets om je voor te bereiden op de bevalling?

Eigenlijk helemaal niet. Ik merk dat ik niet zo veel behoefte heb aan cursussen ofzo. Het is natuurlijk voor iedereen anders, maar ergens heb ik het gevoel dat het beter is voor mij als ik er gewoon blanco in ga. Al loop ik dan wel weer rond met de zorg dat ik daar spijt van krijg, maar ik volg toch maar gewoon mijn eigen gevoel, zolang dat het beste voelt.

Waar kijk je het meeste naar uit als je baby er straks is?

Naar het moment dat alles vanzelf gaat. Ik zie heel erg op tegen de eerste tijd, omdat ik echt niet weet of ik het allemaal wel kan en of het goed gaat. Eigenlijk zoals iedere nieuwe moeder zich voelt, haha. Het moment dat ik erachter ben dat ik het eigenlijk best wel kan en we ons prima zullen redden met ons meisje, daar kan ik ontzettend naar uitkijken!

Valt de zwangerschap je tot nu toe mee of tegen?

Het valt me allemaal hartstikke mee. Ik denk dat ik ontzettend veel geluk heb, vergeleken met sommige andere vrouwen. Heel dankbaar voor!

Signed

You may also like

7 reacties

  1. Hi Anita, toch wel fijn dat je weinig klachten hebt, maar ik snap dat het nu zwaarder wordt! Ik las ook dat je na de bevalling een tijdje in het ziekenhuis moet blijven, alvast heel veel sterkte! x

 1. Super leuk te lezen.
  Geloof me. Je gaat echt wel last krijgen van de hormonen. Hier 38.3 en de hormonen zijn killing. Hoop echt dat het je gespaard blijft. Al is het soms heel comisch. Druk naar je telefoon zoeken terwijl je die gewoon in de handen hebt. Huilen om helemaal niks.
  Heel fijn te lezen dat alles goed gaat. Geniet ervan!

   1. Ja absoluut. Gelukkig is niet elke zwangerschap hetzelfde.
    Zo’n mooi gevoel dat gekriebel in de buik, hè?!
    Het aller mooiste wat er is. ♡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge