TV Friday: Heel veel buitenlands geluk en emotv

emotv

Ik ben iemand die veel tv kijkt. There. I said it. Televisie is altijd veelvuldig in mijn leven aanwezig geweest en ook al hoor ik overal dat niemand meer kijkt en vooral YouTube helemaal hét is, ik vind het nog steeds heerlijk om ’s avonds voor de buis te zitten. Ik vroeg me daarom ook af waarom ik hier eigenlijk niet met jullie over zou kletsen in een regelmatige blogpost! Ik vind niets zo heerlijk als commentaar leveren op leuke, maar ook slechte tv-programma’s (en dat zijn de leuksten!) en sinds ik programma’s op kan nemen, mis ik ook nooit meer wat.

De afgelopen tijd was in mijn optiek een geweldig televisieseizoen. Zoveel leuke en heerlijk tenenkrommende programma’s! Ik heb me kapot gelachen om Peter Jan & Virginia en ik volg wekelijks met veel plezier Helemaal Het Einde. Uiteraard zat ik elke vrijdag klaar voor The Voice of Holland, keek ik met Rick mee naar Het Roer Om: De Verbouwing van een Frans Kasteel, waar ik onverwachts ontzettend van genoot en werd ik verrast door de nieuwe presentator van Puur Geluk.

Peter Jan & Virginia: Doen ze’t of doen ze’t niet

Toen ik hoorde dat Peter Jan Rens en zijn liefje Virginia een real life soap zouden gaan krijgen, moest ik er in de eerste instantie niets van weten. Maar ik ben ik niet als ik toch even de eerste aflevering check, om in iedergeval een mening te kunnen hebben. Er gebeurde vrij weinig en toen ik me afvroeg of ik echt zin had om elke week naar een ruziënd stel te gaan kijken, besloot ik de wekelijkse opname die ik al had ingesteld te annuleren. Bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en de week daarop zat ik gewoon weer te kijken. Ik genoot ervan hoe relaxed Peter Jan met zijn foeterende verloofde omging en begon Virginia steeds meer te waarderen als persoon. Ja echt. Ik zou er niet mee kunnen leven, maar héérlijk hoe ze die ouwe meneer Kaktus onder de duim heeft. Toen ze via de spycam erachter kwam dat hij hun dochtertje chips en ijs gaf als ontbijt en ze hem telefonisch (vanuit de slaapkamer) de huid vol schold, ging ik compleet stuk! Gieren! En wat het trouwen betreft: natuurlijk deden ze’t! Maar uiteraard niet zonder de nodige drama. Ik vroeg me soms af of het niet allemaal keiharde fake was, maar ach, van GTST geniet ik ook, dus waarom hiervan dan niet. Een paar kanttekeningen: Trap dat broertje van Virginia alsjeblieft uit zijn bed en zet hem aan het werk! Vreselijk! En dat dochtertje van ze, had die nou wel zo vol in beeld moeten zijn? Beetje zielig voor dat meissie. De soap is ten einde, maar aangezien Virginia onlangs aankondigde weer zwanger te zijn, voel ik een vervolg aankomen.

Helemaal Het Einde!

Mocht jij ook kijken naar dit reality programma, jij kijkt toch zeker ook alleen maar omdat je de Posjes zo vreselijk irritant vindt? Even serieus, wat is er met deze familie? In de meest recente aflevering barste eindelijk de bom en wat we als kijker al sinds het begin van het programma zagen aankomen, gebeurde. De familie Pos kreeg ruzie met de andere twee families en het. was. héérlijk. Maar buiten dit om vind ik het programma ook echt interessant en ik hoop dat het de families lukt om een leven op te bouwen met het budget wat ze hebben, in Chili. Naar mijn mening doet dit programma precies wat Utopia ooit beloofde, maar wat een compleet andere richting op ging.

The Voice of Holland

Waarom kijk ik hier nog naar? Het vorige seizoen deed me dit al afvragen, maar nu snapte ik het eigenlijk weer niet. Ik wil iets vragen met ‘ben ik de enige die…’ maar Twitter bekijken terwijl The Voice op tv was, zei genoeg. Ik was niet de enige die vond dat de (meeste) kandidaten ronduit vals zongen en de coaches blijkbaar stopverf in de oren hadden. What’s up met al die achten en negens wanneer het gewoon echt slecht was? Pure ergernis. Wel vond ik Pleun een zeer terechte winnares, vond ik Waylon een geweldige nieuwe coach en vond ik de sfeer over het algemeen een stuk prettiger met Anouk ergens heel ver weg. En ja, volgend seizoen kijk ik vast wel weer.

Het Roer Om: De Verbouwing van een Frans Kasteel

Dit was geweldig. Als je de mogelijkheid hebt dit programma terug te kijken, doe het! Het gaat over het stel Dick Strawbridge en Angel Adoree die een kasteel in Frankrijk hebben gekocht en deze compleet moeten opknappen omdat het een soort van bouwval is. Wat ik zo geweldig aan dit programma vond, was dat het geen leedvermaak was. Deze man, Dick Strawbridge, is de grootste baas ooit! Hij weet hoe hij moet werken, kán ook echt werken (serieuze skills!) en hij maakt nooit ruzie. Hij en zijn vriendin (en later in het programma zijn vrouw) zijn echt een goed stel, hebben respect voor elkaar en werken geweldig samen. Hij het zware werk, zij het creatieve gedeelte. Een saai programma zonder ruzies en drama? Nee, echt niet! Het was geweldig om te zien hoe ze het kasteel omtoverden tot hotel en trouwlocatie en na twee (vrij korte seizoenen) wilde ik eigenlijk gewoon nog meer zien. En ik wil Dick knuffelen.

Puur Geluk

Emotv! Ik hou er zo van. Wat dit programma zo leuk maakt, is dat iedereen verrast kan worden! Er worden geen mensen voor opgegeven, de redactie speurt social media af naar berichten van mensen die een wens uitspreken een gebeurtenis delen of gewoon vragen om honderd lege pakken melk voor een projectje. Puur Geluk regelt het! Vorige seizoenen werd dit programma gepresenteerd door Nance. Wel leuk, maar ik wist toen nog niet dat het beter kon. Tot het programma dit seizoen terugkwam en ineens gepresenteerd werd door Ruben Nicolai. En wat deed hij dat leuk! Het programma heeft in één klap veel meer karakter, meer humor en meer enthousiasme gekregen. Een hele goede keuze van RTL4. Laat hem alsjeblieft blijven, want dan zit ik volgend seizoen weer klaar!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge