Frequently Asked Questions

Oké, ik ga niet doen alsof ik elke dag bestookt wordt met allerlei vragen. Maar ik kan me voorstellen dat er over bepaalde dingen twijfels bestaan, vragen waar ik niet in een hele blogpost antwoord op hoef te geven, simpelweg omdat ik het antwoord in één of iets meer zinnen samen kan vatten. Al deze vragen en de antwoorden erop, vind je hier. En misschien heb ik dan toch één iemand het schrijven van een mailtje bespaard. Heb je toch een vraag die hier niet bijstaat, neem dan even contact met me op.

Heb je alle foto’s op je blog zelf gemaakt?

Nee, ik maak gebruik van gratis en rechtenvrij beeldmateriaal, wat ik vind op de websites Pixabay, FoodiesFeed, KaboomPics en PicJumbo. Ik doe dit, simpelweg omdat ik té perfectionistisch ben om mijn eigen fotografie goed te keuren. Ik heb niet de juiste apparatuur om foto’s te maken waar ik tevreden mee kan zijn en het uiterlijk van mijn blog is mij meer waard dan dat ik perse zelf foto’s moet maken. Voor een Photo Diary doe ik dit uiteraard wel en ook wat andere foto’s betreft zijn er altijd uitzonderingen, maar dat verschil zal denk ik iedereen wel zien.

Waar maak je je eigen foto’s mee?

Tot december 2016 was dit een iPhone 5s. Nu heb ik een iPhone 7.

Verdien je geld met je blog en hoeveel dan?

Op de één of andere manier is dit onderwerp voor veel mensen erg fascinerend en dat snap ik ook wel! Ik kan je vertellen dat ik inderdaad iets verdien met mijn blog, maar dit is niet genoeg om van te leven. Het is een klein extraatje, wat ik voornamelijk ook weer terug in mijn blog stop in de vorm van het kopen van premium thema’s, logo design of de kosten van mijn domeinnaam en webhosting.

Hoe weet ik of een blogpost gesponsord is?

Blogpost bevatten tags. Zit hier de tag #SPON bij, dan weet je dat de blogpost is gesponsord. Door de # staat deze tag altijd vooraan het rijtje tags. Wanneer een blogpost gesponsord is, betekent dit dat ik betaald heb gekregen voor het vermelden van een link in mijn blogpost. Bespreek of noem ik een product wat ik opgestuurd heb gekregen, dan staat er #SAMPLE bij de tags.

Waarom ben je altijd positief over een gesponsord product?

Dit is niet helemaal waar. Als er kanttekeningen zijn of ik ben ergens niet 100% tevreden over, zal ik dit er altijd bij zeggen. Echter, helemaal negatief zul je me inderdaad nooit zien zijn. Simpelweg omdat ik het dan niet waard vind er een blogpost over te schrijven en dan plaats ik het dus niet.

Hoe kan ik je bereiken voor een eventuele samenwerking, vraag of opmerking?

Leuk! Dan kan je mailen naar info[a]yvetteschrijft.nl