Broodje Eiermimosa met radijs en citroenmayonaise

Je hebt hem misschien al voorbij zien komen in de What I Ate Wednesday van deze week: het broodje eiermimosa met radijs en citroenmayonaise. Dit broodje was zo goddelijk lekker (en liet zich ook nog eens mooi op de foto zetten) dat ik het recept wel met jullie moest delen. Ik ga niet beweren dat het een snel broodje is, je bent wel even bezig, maar makkelijk is het wel. En uiteindelijk is het de tijd meer dan waard, want oh mijn hemel wat was dit lekker! Let op: bij dit recept zijn de hoeveelheden enorm op gevoel. Niet ieder broodje is hetzelfde en dat hoeft ook niet. Voor 1 persoon heb je ongeveer het volgende nodig:

Grof en stevig brood 1 plak, soort naar keuze
Ei 1 hardgekookt
Peterselie Vers of gedroogd
Citroensap een flinke scheut
Bosui 1 stuk
Extra vierge olijfolie ongeveer een half eetlepel
Mayonaise 2 flinke eetlepels
Radijsjes ongeveer 4 stuks
Zout en peper naar smaak

Stap 1
Kook in een pannetje flink wat water. Als het water kookt, doe je er een ei bij en kook je deze in 8 minuten hard.

Stap 2
Doe de mayonaise in een kommetje en doe hier een scheut citroensap en wat peterselie bij. Naar smaak zou je hier nog een beetje versgemalen peper aan toe kunnen voegen. Goed doorroeren en even wegzetten.

Stap 3
Hak het hardgekookte ei grof wanneer deze klaar is (en een beetje afgekoeld) en snijd het bosuitje fijn. Meng dit met wat peterselie in een kommetje met een beetje olijfolie (om alles aan elkaar te laten plakken, dus niet te veel). Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Stap 4
Rooster het plak brood als je dat lekker vindt, maar dat hoeft niet. Besmeer de plak rijkelijk met de citroenmayonaise. Snijd de radijsjes in dunne plakjes en verdeel over de mayonaise. Daar bovenop leg je de eiermimosa. Garneer eventueel met nog wat peterselie, voor een mooi plaatje! Eet smakelijk!

Tip: De eiermimosa kun je makkelijk van te voren maken en in een luchtdicht bakje een paar dagen bewaren. Zo kun je er vaker van eten en heb je het broodje sneller klaar!

You may also like

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge